Logo Orange Flag Music 2023

Noelle & The Deserters – High Desert Daydream

Noelle & The Deserters - High Desert Daydream album cover

Als je goed zoekt dan zijn er uitstekende traditionele country honky tonk bands te vinden. Het aanbod vind ik nog steeds beperkt als je het gaat vergelijken met mainstream country, maar er verschijnen steeds meer artiesten met een liefde voor het country verleden. Noelle & The Deserters is zo’n traditionele country band en hebben net een nieuw album uitgebracht genaamd High Desert Daydream. 

High Desert Daydream is het debuutalbum van Noelle & The Deserters. Echter hebben zowel Noelle Fiore als de band The Deserters veel meer ervaring dan alleen deze band. Zo vormde Noelle eerder in haar muzikale carrière bands als Sweet Chariot en Magic Trick. Inmiddels zijn van die bands verschillende albums verschenen. Ook The Deserters hebben jarenlang ervaring met het bespelen van instrumenten.

High Desert Daydream heeft alles wat je van een goede country honky tonk plaat mag verwachten. De liedjes wordt ingekleurd met prachtige authentieke instrumenten. Met name krijg ik plezier van de mooie pedal steels klanken van David Cuetter. Geweldig hoe hij dit instrument weet in te zetten en geeft je dat ouderwetse gevoel tijdens het luisteren. Maar ook de gitaren, drums en zelfs af en toe wat banjo’s zijn een plezier om naar te luisteren. 

Het is met name Noelle Fiore die weet uit te blinken op High Desert Daydream. Haar zang is prachtig om naar te luisteren en doet het uitstekend samen met de muziek. Als je luistert naar haar stem dan zul je waarschijnlijk vergelijkingen maken. Ik denk al snel aan Emily Nenni, waarvan eerder dit jaar een album verscheen. Een beetje meisjesachtig, maar heel mooi om naar te luisteren.

Het is altijd maar de vraag wat albums zoals High Desert Daydream gaan doen. Ik sta er altijd een beetje van te kijken waarom dit soort bands weinig aandacht krijgen. Ze moeten het in Amerika doen met kleine zaaltjes en ik vind het verbazingwekkend. Dit soort muziek is waar het hart van country muziek zich bevindt en mag naar mijn mening veel meer waardering krijgen.

Of Noelle & The Deserters de komende jaren de alternatieve country scene gaan domineren is afwachten. In ieder geval leveren ze met High Desert Daydream een geweldig album af waar je alleen maar heel vrolijk van kan worden. Althans, als je houdt van authentieke country. Ik kan geen genoeg krijgen van dit soort bands en mogen er wat mij betreft veel meer zijn. Dit is country muziek zoals country muziek hoort te zijn. Zowel Noelle Fiore als The Deserters hebben een pure liefde voor het genre en dat bevestigen ze met dit geweldige plaatje.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment