Logo Orange Flag Music 2023

Lullanas – Pretty Lies & Time Machines

Lullanas - Pretty Lies & Time Machines album cover

Tegenwoordig zijn debuut albums van nieuwkomers heel sterk. Artiesten hebben jarenlang de tijd gehad om het beste te brengen. Er zijn de afgelopen jaren dan ook al heel wat mooie debuut albums uitgebracht. Dit geldt ook voor de tweelingzussen van de Indiaase Amerikaanse folk-pop band Lullanas. Ze tonen met debuut Pretty Lies & Time Machines aan dat ze met gemak de felle concurrentie aankunnen.

Lullanas zijn Atisha en Nishita Lulla. De roots liggen in India, maar ze zijn geboren in Amerika en opgegroeid met de Amerikaanse cultuur. Dit betekent dat ze vroeger in hun jeugd veel luisterden naar Westerse muziek. Inspiratiebronnen zijn dan ook artiesten zoals The Beatles, Shania Twain en James Taylor. Het talent van mooie melodieuze liedjes creëren hebben ze goed afgekeken van vroegere helden.

Alhoewel Pretty Lies & Time Machines pas het eerste album is van Lullanas hebben ze de afgelopen jaren hard gewerkt en veel bereikt. Zo mochten ze het podium delen met bekende artiesten zoals Maggie Rose, Darlingside, Wild Rivers en Sons of the East. Het is mooi om te zien dat ze met zulke artiesten mogen optreden en luisterend naar dit album begrijp ik helemaal waarom.

Pretty Lies & Time Machines is namelijk een prachtige luistertrip. De muziek op dit album is folk-pop op z’n best. Het doel van Lullanas met hun muziek is om de luisteraar te betoveren en tot rust te brengen. Dat doen ze heel effectief met zachte vocalen en geluiden. Dit album is op een prachtige wijze geproduceerd met wonderschone melodieuze songs en je kunt er alleen maar intens van genieten.

Inmiddels hebben Lullanas bescheiden succes in hun muzikale carrière. Ja, ze staan nog pas aan het begin, maar ze trekken met liedjes de aandacht van ervaren producers en andere belangrijke mensen in de muziekindustrie. Zo werd Pretty Lies & Time Machines mede geproduceerd door Keith Goodwin, bekend van de folk band Good Old War. En de liedjes op het album werden samen geschreven met artiesten zoals Katelyn Tarver en Tommy Ashby. 

Lullanas maken met Pretty Lies & Times Machines enorme indruk. Ik vind het heel vreemd dat ik er weinig over hoor. Het klopt dat het momenteel druk is binnen het genre van folk. Maar deze zussen laten horen met dit debuut dat ze tot een van de betere behoren. De muziek klinkt werkelijk waar prachtig en ben er de afgelopen dagen helemaal lyrisch over. Hopelijk wordt het niveau behouden en kunnen we in de toekomst meer van dit soort albums verwachten.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment