Logo Orange Flag Music 2023

Imagine Dragons – Loom

Imagine Dragons - Loom album cover

Het is mooi om te zien hoe sommige bands zich door de jaren heen ontwikkelen. Ik maakte voor het eerst kennis met Imagine Dragons tijdens de eerste paar EP’s. Wat was het, ik denk zo rond 2010. Twee jaar later kwamen ze met het officiële debuutalbum Night Visions. Dat was de grote doorbraak tot de mainstream en inmiddels zijn ze grote sterren. The sky is the limit.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik Imagine Dragons door de jaren heen wat minder ben gaan luisteren. Night Visions vind ik nog steeds het beste van het oeuvre. Op latere albums begonnen ze wel heel poppy te klinken en werd het stadion muziek. Niet dat albums zoals Smoke + Mirrors, Evolve en Origins slecht zijn, maar de nieuwigheid was er een beetje vanaf.

Imagine Dragons zijn de afgelopen jaren heel productief geweest en dat resulteerde in Mercury Act 1 & 2. Heel leuk, zo’n album met 32 nummers, maar voor mij als album luisteraar was dat iets teveel van het goede. Stonden wel ook gewoon hele goede songs op, maar de speelduur van dat album is veel te lang. Met hun zesde album Loom hebben ze zich gelukkig ingehouden.

Loom is niet een album dat doet denken aan de jongere jaren van Imagine Dragons. Voor dit album wordt pop muziek vermengd met andere genres zoals rap en elektronica. Voor mij is dat even wennen, want ik heb helemaal niets met rap muziek. Na een aantal keer dit album te hebben geluisterd vind ik de mengeling van genres wel wat hebben.  

Imagine Dragons heeft inmiddels zo’n status dat ze in Amerika stadions uitverkopen. Wie had dat gedacht toen ze met de eerste paar EP’tjes begonnen? Loom gaat alleen maar bijdragen aan het succes van de band en weet weer een aantal uitstekende songs tot hun repertoire toe te voegen. De band weet ieder nieuw album weer te leveren en dat is ook weer hier het geval.

Als Imagine Dragons albums zoals Loom produceren, dan is er gewoon vrij weinig te klagen. Voor mij is het wennen dat ze andere genres opzoeken, maar uiteindelijk werkt de formule nog steeds en brengt het klasse songs. Interessant om te zien hoe een band zich kan ontwikkelen van niets tot grote sterren. Loom is wederom een bevestiging dat Imagine Dragons een van de grootste pop bands van het moment zijn en dat ze sterker dan ooit staan.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment