Logo Orange Flag Music 2023

Cyrena Wages – Vanity Project

Cyrena Wages - Vanity Project album cover

Cyrena Wages is een singer-songwriter geboren in Memphis, Tennessee. Echter woonde ze het grootste gedeelte van het vorige decennium in Nashville. In Music City had ze succes met een aantal bands, maar op een gegeven moment riep de stad waar ze is opgegroeid haar terug. Zoals ze zelf aangeeft is Memphis voor haar de bron van muziek en kan ze zich daar op een positieve manier ontwikkelen.

Ik ben niet bekend met eerdere werk van Cyrena Wages, maar wat duidelijk wordt is dat ze in Nashville al met grote producers in de studio mocht werken. Dat is gelukkig ook het geval met haar solo debuutalbum Vanity Project. Zo kreeg ze het voor elkaar om contact te maken met de zeer gewilde producer Matt Ross-Spang (Charley Crockett, St. Paul and the Broken Bones, Margo Price).

En samen hebben ze er met Vanity Project iets fantastisch van weten te maken. Als je naar de album cover kijkt dan zul je waarschijnlijk het zoveelste pop album verwachten. Maar niets is minder waar. Cyrena Wages is daadwerkelijk trouw gebleven aan haar Memphis roots en heeft de verleiding weerstaan om ongecompliceerde pop muziek te produceren met dit debuut. 

Een album zoals Vanity Project heeft dan ook even wat tijd nodig. Het was voor mij de eerste keer luisteren dan ook even wennen, want de liedjes geven zich niet meteen prijs. Typisch zo’n album om te laten groeien en na verloop van tijd steeds beter wordt. Cyrena Wages koos niet de makkelijke weg met dit project, maar het resultaat is prachtige singer-songwriter muziek van hoog niveau.

Vanity Project heeft lange tijd op zich moeten laten wachten en niet iedereen was er van tevoren even enthousiast over. Zo geeft Cyrena Wages aan dat een suit haar als artiest negatief beoordeelde al voordat liedjes te hebben gehoord. Gelukkig doen dit soort negatieve tonen niets met de kwaliteit van het album en bewijst Cyrena Wages dat ze super getalenteerd is en dat ze als singer-songwriter iets te vertellen heeft.

Geef Cyrena Wages en Vanity Project een kans en het zal je niet teleurstellen. De muziek mag in het begin zich niet meteen prijsgeven, maar dit album heeft tijd nodig om te groeien. Ik ben helemaal overtuigd van dit debuutalbum en zie een geweldige toekomst voor Cyrena Wages. Hele goede keuze dat ze Nashville heeft verlaten en naar Memphis is terugverhuisd. Dat is haar geboorteplaats en dat is waar ze als artiest weet te floreren. En dat levert met Vanity Project een uitstekend album op om bijzonder trots op te zijn.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment