Logo Orange Flag Music 2023

Nick Taylor – Not Alone

Nick Taylor - Not Alone album cover

Debuutalbums zijn altijd interessant omdat het een eerste indruk van een artiest is. Ik heb gemerkt dat de afgelopen jaren dit soort albums bijna altijd heel erg sterk zijn. De liedjes zijn jaren in de maak en alleen de beste worden uitgekozen. Americana artiest Nick Taylor staat aan het begin van zijn professionele muzikale carrière en laat ook met zijn eerste album Not Alone horen dat het serieus werk is.

Nick Taylor komt uit Texas en was altijd een reizende muzikant. Gewoon zijn liedjes akoestisch in honky tonks en bars ten gehore brengen en niet al te veel poespas. Het is pas van de afgelopen jaren dat hij het idee kreeg om zijn repertoire in een studio op te nemen. Uiteindelijk kreeg hij dat voor elkaar en besloot om naar Nashville te gaan om met de beste sessiemuzikanten magie te creëren. 

De keuze van Nick Taylor om naar Nashville te gaan om zijn debuutalbum is opmerkelijk te noemen. In Texas zijn er genoeg studio’s te vinden en daar weten ze natuurlijk ook heel goed hoe een kwaliteit singer-songwriter album hoort te klinken. Maar goed, Music City pakt wat dat betreft goed uit en met Not Alone is er Americana geproduceerd van uitzonderlijk niveau.

Ik kan mij zo voorstellen dat de liedjes op Not Alone het ook goed doen in een akoestische setting. Toch vind ik studiowerk met een complete band op de achtergrond veel interessanter dan alleen akoestische versies. Je hoort simpelweg veel meer interessante instrumenten en het is in de meeste gevallen plezieriger om naar te luisteren. Nick Taylor en de Nashville vakmannen hebben zich dan ook niet ingehouden in de studio.

Maar niet alleen de rijke instrumentatie van de Nashville sessiemuzikanten is interessant te noemen. Nick Taylor beschikt over een geweldige stem en weet de liedjes nog beter te maken dan ze al zijn. Het heeft iets speciaals, iets rauws. Zijn stemgeluid past perfect bij dit soort krachtige Americana songs en ik vind het bijzonder en uniek. 

Nick Taylor staat pas aan het begin van zijn muzikale carrière en met Not Alone weet hij op mij een hele positieve indruk te maken. Het album krijgt vooralsnog weinig aandacht, ook in Amerika, en dat is volkomen onterecht. Dit is hoe goede Americana hoort te klinken en is er eentje uit het boekje. Nick Taylor is authentiek, oprecht en je hoort dat hij liefde voor de muziek heeft. Dit debuut is een krachtige introductie van een artiest met een geweldige toekomst voor zich.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment