Logo Orange Flag Music 2023

Megan Moroney – Am I Okay?

Megan Moroney - Am I Okay? album cover

Wie had een aantal jaren geleden gedacht dat Megan Moroney op dit moment een van de grootste country sterren zou zijn? Het begon allemaal met mega hit Tennessee Orange, gevolgd door het vorig jaar alom bejubelde debuutalbum Lucky. Ze heeft het er maar druk mee, want naast intensief shows geven was er ook nog eens tijd om aan het altijd moeilijke tweede album te werken. 

Tweede albums zijn voor veel artiesten moeilijk. Het eerste album is jaren in de maak, terwijl bij de opvolger een kortere tijd is qua productie en er ook nog eens meer druk bij komt kijken. Megan Moroney lijkt er in eerste instantie vrij weinig moeite mee te hebben als je luistert naar Am I Okay? De liedjes op dit album zijn goed te vergelijken met Lucky en er is vrij weinig nieuws onder de zon.

Megan Moroney zal hebben gedacht, never change a winning team, want ook dit keer koos ze om samen te werken met producer Kristian Bush. Hij weet hoe een goede country song te produceren en dat liet hij al horen op Lucky. Ook met zijn band Sugarland is hij redelijk bekend in Amerika en mainstream country in het algemeen.

Kristian Bush heeft Megan Moroney wederom in goede banen weten te leiden. Het is duidelijk dat er weer gekozen is voor authenticiteit. De instrumenten op Am I Okay? zijn goed hoorbaar en niet zoals bij andere mainstream country artiesten dichtgemetseld met een muur aan zoutloos geluid. Nee, dit is mainstream country van het goede soort met Megan Moroney op haar sterkst. 

De vraag is of op Am I Okay? een tweede Tennessee Orange staat en of ze het succes van Lucky een goed vervolg weet te geven. Ik denk niet dat ze het geluk heeft haar mega hit te evenaren, maar het album op zich vind ik zoals gezegd vergelijkbaar met haar debuutalbum en geeft ze een goed vervolg. Het klinkt een beetje op veilig spelen, maar de songs zijn oprecht en komen vanuit het hart. Meer heb je niet nodig. 

Country muziek is in goede handen met artiesten zoals Megan Moroney. Gelukkig koos ze voor dit album niet om met toeters en bellen te komen, maar is ze dicht bij zichzelf gebleven. Am I Okay? is een uitstekend voorbeeld hoe een mainstream country album vandaag de dag hoort te klinken. Lucky is moeilijk te overtreffen, maar min of meer is het Megan Moroney gelukt. Ondanks de korte tijd tussen de twee albums is dit weer geweldig en zal haar populariteit alleen maar toenemen. Volkomen verdiend.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment