Logo Orange Flag Music 2023

Morgan Wade – Obsessed

Morgan Wade - Obsessed album cover

Morgan Wade verraste vier jaar geleden enorm met haar solo debuutalbum Reckless. Het album verscheen in menig jaarlijstje en naar mijn mening volledig terecht. Er werd hard gewerkt aan een opvolger. Een beetje te hard denk ik zo. Psychopath van vorig jaar was goed, maar wist niet het niveau te halen van het debuut. Vandaar dat we dit jaar al een opvolger horen, Obsessed.

Dat moet de reden zijn geweest waarom Morgan Wade en haar team hebben besloten om al een jaar later een nieuw album uit te brengen. De kritieken op het vorige album waren gematigd positief en niet zoals Reckless. Gelukkig doet Morgan Wade met Obsessed wel weer de juiste dingen en levert het een memorabel album op wat doet herinneren aan het debuut.

Er zijn voor Obsessed een aantal dingen anders gedaan. Zo werd voor Psychopath een lange lijst aan Nashville songwriters toegevoegd om het album vorm te geven. Heel ambitieus bedacht, maar het was niet effectief genoeg. Dit keer geen andere songwriters, maar alleen Morgan Wade en haar pen. De teksten zijn persoonlijk, vanuit het hart en met veel passie geschreven. 

Als je een serieuze Americana luisteraar bent, dan kunnen de teksten op Obsessed een afknapper zijn. Het is simpelweg enorm mierzoet en Morgan Wade laat bijna letterlijk haar hele liefdesleven voorbijkomen zonder in te houden. Tsja, je moet liefde voor de liefde hebben om de teksten op dit album te kunnen waarderen. 

Psychopath neigde meer naar pop dan country, met een wat minder bevlogen productie dan op Reckless. Het klonk allemaal wat bleekjes en de liedjes van dat album waren niet allemaal even sterk. Obsessed is geproduceerd door de tour gitarist van Morgan Wade, Clint Wells. En hij drukt zijn stempel op het album door middel van het intensief gebruik van pedal steels. Het klinkt weer meer country.

Ik vind de songs op Obsessed veel beter en over de gehele linie weet het meer kwaliteit te brengen. Psychopath was iets té ambitieus, maar Morgan Wade recht haar rug met dit nieuwe album. Ze heeft inmiddels drie albums uitgebracht en heeft genoeg kwalitatief materiaal om je een avondje te vermaken. Een return to form zullen we maar zeggen. Obsessed kan zich goed meten met het fantastische debuut en Morgan Wade toont aan dat ze hét nog gewoon heeft.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment