Logo Orange Flag Music 2023

Pete Yorn – The Hard Way

Pete Yorn - The Hard Way album cover

Pete Yorn mag zich terecht een van de betere singer-songwriters van de 21e eeuw noemen. Hij debuteerde in 2001 met musicforthemorningafter en sindsdien produceerde hij tal van albums. Het hoogtepunt kwam er in 2009 met Break Up, een album samen met actrice Scarlett Johansson. In mijn recensie van Hawaii, van twee jaar geleden, was ik positief en ben dat wederom over The Hard Way.

Je hoeft Pete Yorn inmiddels echt niet te vertellen hoe een goed singer-songwriter liedje hoort te klinken. Hij is al zolang bezig met zijn muzikale carrière opbouwen en hij breidt het steeds weer uit met kwaliteit albums. Je zou verwachten dat er slijt op komt te zitten, maar verrassend genoeg lijkt ieder album steeds beter en beter te worden. 

Ook over The Hard Way dus wederom veel positieve bewoordingen. Pete Yorn toont met dit album aan dat hij een doorgewinterde singer-songwriter is met genoeg creativiteit om ieder album weer het uiterste te leveren. Alle liedjes op dit album zijn zoet van de liefde, maar oh wat is het toch weer mooi en wat gaat het maar niet vervelen.

Dat het maar niet gaat vervelen is aan de ene kant de verdienste van de muzikale inkleuring en aan de andere kant de vocalen. De basis voor de muziek op The Hard Way ligt bij de akoestische gitaar en wordt bijgestaan door instrumenten zoals drums en strijkers. Prachtig om naar te luisteren en de liedjes zijn interessant genoeg om bij te blijven.

Maar dan toch ook dat stemgeluid van Pete Yorn. Ik heb de afgelopen jaren vele singer-songwriters voorbij horen komen, maar ik kan mij niet herinneren dat ik een betere stem heb gehoord dan van hem. Ik vind het uniek en gaat heel goed samen met zijn stijl van muziek maken. Het is denk ik toch Pete Yorn waarom ik zijn albums zo hoog inschat.

Met The Hard Way levert hij gewoon weer het volgende pareltje af. Het enige jammer van dit album is dat het een EP had kunnen zijn. 25 minuten is niet heel lang en wat mij betreft had hij best nog wat langer in de studio mogen blijven. Maar goed, we hebben genoeg albums van Pete Yorn om terug te luisteren, we mogen gewoon niet klagen. Niet bekend met Pete Yorn? Dan is The Hard Way een prettig begin en luister ook gelijk dat album met Scarlett Johansson. Gegarandeerd luisterplezier.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment