Logo Orange Flag Music 2023

Amy Rigby – Hang In There With Me

Amy Rigby - Hang In There With Me album cover

Amy Rigby is een singer-songwriter met aardig wat kilometers op de teller, maar nooit echt doorgebroken tot het mainstream publiek. Dat is opmerkelijk te noemen, want ze heeft de afgelopen decennia een aantal uitstekende solo platen uitgebracht. Ondanks positieve recensies blijft ze bekend bij een select groepje muziekliefhebbers. 

Een album zoals Hang In There With Me gaat daar weinig aan veranderen. Ook dit keer zijn de recensies van muziekcritici weer lovend, maar doet vrij weinig bij de luisteraar. Amy Rigby blijft strijdvaardig en gaat gewoon door met nieuwe muziek produceren en haar inmiddels toch wel indrukwekkende oeuvre aan het publiek te laten horen.

Dat nieuwe muziek produceren doet ze in een thuisstudio in New York samen met Wreckless Eric. In het echt zijn ze deze ervaren muzikanten al lange tijd samen. Het zijn barre tijden geweest voor het stel, want ze verloren veel dierbaren en ook waren er wat gezondheidsproblemen met Eric. Des te meer dat Amy Rigby het leven meer is gaan waarderen en er het beste van maakt.

Het beste ervan maken is duidelijk te horen als je luistert naar Hang In There With Me. De songs op dit album zijn duidelijk geproduceerd door muzikanten met jarenlange ervaring en weten precies waar ze mee bezig zijn. Amy Rigby refereert in haar teksten veel naar het verleden, toen het blijkbaar allemaal nog net wat even beter was, en doet dat op overtuigende wijze. 

Naast dat de teksten met inspiratie zijn geschreven, en indruk doen maken, is dat ook het geval als je naar de muziek luistert. Het doet aan de ene kant denken aan een jaren zeventig singer-songwriter album met krachtige gitaren, drums en synthesizers. Maar ik vind Hang In There With Me ook heel eigentijds klinken en prima te luisteren voor liefhebbers van hedendaagse muziek.

Amy Rigby heeft het de afgelopen jaren niet makkelijk gehad, maar juist daar haalt ze de kracht vandaan. Dat is te horen op dit nieuwe album, want het klinkt allemaal heel inspiratievol en energiek. Dit soort artiesten kunnen in principe van hun pensioen genieten, maar ze blijven gewoon doorgaan met wat hun in het leven energie geeft. Gelukkig maar, want ik had een album zoals Hang In There With Me niet willen missen. Mogen er nog vele volgen. 

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment