Logo Orange Flag Music 2023

Hannah Kerr – As I Am

Hannah Kerr - As I Am album cover

Hannah Kerr is al sinds haar achttiende te horen op de christelijke radiozenders in Amerika. Nummers zoals Same God, Split the Sea en Warrior worden massaal beluisterd en doen het ook goed op stream platforms. Het heeft aardig wat jaren moeten duren, haar debuutalbum stamt alweer van 2016, maar dit jaar is ze helemaal terug met een nieuw album genaamd As I Am. 

Christelijke muziek, je moet er wat mee hebben. Ik luisterde er vroeger helemaal niet naar, maar ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat er best goede muziek in dit genre wordt geproduceerd. Redelijk wat christelijke artiesten maken muziek zoals niet christelijke artiesten. Ja, het enige zijn de teksten, daar is het overduidelijk religieus.

Maar een album als As I Am klinkt gewoon heel prettig en heeft genoeg te bieden als je liefhebber bent van singer-songwriter en pop muziek. Hannah Kerr weet het allemaal heel overtuigend te brengen en de songs zijn van hoogwaardige kwaliteit. Een album dat eigenlijk heel weinig verkeerd doet en zoals je mag verwachten in positieve sferen brengt. 

Hannah Kerr is dus al een tijdje aan de gang en heeft door de jaren heen een sterke naam opgebouwd. In haar formatieve jaren heeft ze met succes een opleiding afgerond tot christelijk leiderschap en is ze ook nog eens getrouwd. En ze deelt het podium met andere grote christelijke artiesten van het moment. Het zijn mooie tijden voor haar. 

Ik luister christelijke albums zoals As I Am met veel plezier. Hannah Kerr heeft het talent om je met haar songs te betoveren. Het album bevat een aantal hele sterke singles, zoals de eerdere genoemde Same God. Ook mag ik een nummer zoals Changed noemen, wat inmiddels een grote hit is op stream platforms. Klinkt allemaal heel zoet, maar toch ook heel effectief.

Ben je niet iemand van religieuze muziek, dan kan ik As I Am toch alsnog aanraden. Liefhebbers van goede pop muziek kunnen hier genoeg waardevols uithalen. Ja, de teksten moet je dan even weglaten, maar wat overblijft is een heel sterk album. Hannah Kerr is een fantastische singer-songwriter en kan wat mij betreft ook met pop singer-songwriters mee buiten het christelijke genre. Laat je overtuigen en verblijden door deze prachtige plaat.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment