Logo Orange Flag Music 2023

Miranda Lambert – Postcards From Texas

Miranda Lambert - Postcards From Texas album cover

Je kunt wel stellen dat Miranda Lambert een van de grotere country artiesten in Nashville is. Met vele succesvolle albums en singles heeft ze het gemaakt. Ze komt oorspronkelijk uit Texas en dat is waar ze de afgelopen jaren naar terugkeerde om het nieuwe album Postcards From Texas op te nemen. Het energieke Music City verlaten voor Texas, het pakt goed uit.

Met de herleving van traditionele country kon Miranda Lambert natuurlijk niet achterblijven. Het idee van Postcards From Texas is om een ode te brengen aan het genre. Dat zou gedaan moeten worden met veel traditionele instrumentatie en songs geschikt voor iedere honky tonk en bar. Ik vind de opzet van “terug naar mijn Texas roots” heel goed geslaagd.

Alles is gedaan om het Texas country gevoel op het album te krijgen. Zo werd wederom samengewerkt met de populaire muzikant en producer Jon Randall, uit Texas. Ook is Postcards From Texas opgenomen in de legendarische Arlyn Studios, Austin. En Miranda Lambert schreef samen met Texas muzikanten zoals Brent Cobb en Aaron Raitiere.

Miranda Lambert is in Nederland voornamelijk bekend als new country artiest. Geen zorgen voor deze doelgroep, want er zijn best ook wat songs op Postcards From Texas ideaal geschikt voor het new country genre. Miranda Lambert is tijdens haar tijd in Texas Nashville niet vergeten en weet op dit album ook een aantal uitstekende hits te produceren.

Over het algemeen klinkt Miranda Lambert op Postcards From Texas positief. Als je het nieuws een beetje volgt heeft ze de afgelopen jaren weer het geluk gevonden in de liefde. Maar ook heeft ze een nieuw platenlabel opgezet in Texas. Dit geluk en nieuwe vrijheid zorgt in ieder geval voor veel creativiteit. De songs op dit album zijn misschien wel het beste wat ze de afgelopen tijd heeft geproduceerd.

Ja, ik vind Postcards From Texas een heel geslaagd albumproject. Het hele album weet het Texas gevoel goed over te brengen en toch blijft ze Nashville in het zicht houden. Het is alweer de negende plaat van Miranda Lambert en dan kan het allemaal wat minder bevlogen klinken. Maar de veranderingen in haar leven hebben goed gedaan. Als country liefhebbers mogen we blij zijn met Miranda Lambert. Ze blijft trouw aan haarzelf en levert iedere keer weer kwaliteit. Een voorbeeld voor velen.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment