Logo Orange Flag Music 2023

Sorrel Nation – Lost En Route

Sorrel Nation - Lost En Route album cover

Lost En Route is het debuutalbum van de Britse singer-songwriter Sorrel Nation. En als het om debuutalbums gaat dan kun je er meestal vanuit gaan dat het met de kwaliteit wel goed zit. Dat is gelukkig ook hier het geval, want deze Britse schone weet veel indruk te maken met haar folk songs en produceert een memorabel album dat door een groot publiek opgemerkt mag worden.

Debuutalbums zoals Lost En Route zijn jaren in de maak. Sorrel Nation geeft aan dat ze maar liefst vijftien jaar heeft toegewerkt naar deze plaat. In de tussentijd heeft ze van alles meegemaakt, maar zoals ze ook aangeeft zijn de meeste songs pas een aantal jaar oud. Maakt niet veel uit, de songs zijn sterk en hebben genoeg te bieden voor liefhebbers van het genre.

De muziek op Lost En Route is vol van kleur en het is alles behalve saai te noemen. Akoestische gitaren, elektrische gitaren, piano, violen en banjo’s, het klinkt allemaal heel best zonder dat je je hoeft te vervelen. Het blijkt dat Sorrel Nation door de jaren heen fijne muzikale vrienden heeft gemaakt waar ze van op aankan in de studio. Ze leveren fantastisch werk af.

Niet alleen weten de muzikale klanken op Lost En Route veel indruk op mij te maken. Ook het stemgeluid van Sorrel Nation doet veel met mij. Het is wonderschoon en het voelt al gauw vertrouwd aan. Zacht en vol met emotie. Doet mij veel denken aan de bekende Amerikaanse pop artiest Jewel. Alhoewel de muziek van deze dames niet te vergelijken is klinken de stemmen nagenoeg hetzelfde.

Inmiddels weet Sorrel Nation naam te maken in Groot-Brittannië, vooral in Londen en omgeving, en treedt op met folk artiesten van naam. Als je luistert naar Lost En Route is het helemaal niet vreemd waarom ze op zo’n jonge leeftijd al veel erkenning krijgt en met andere grote artiesten mag optreden. De songs zijn ontzettend sterk en van hoog niveau.

Ben benieuwd wat Lost En Route de komende maanden gaat doen. Ik lees positieve album recensies, ook hier in Nederland, en dat zijn goede tekenen. Sorrel Nation toont met haar debuut album aan dat ze met de beste folk artiesten van dit moment mee kan en dat ze over genoeg talent beschikt om het groot te maken. Ze is echter niet de enige singer-songwriter en er is genoeg concurrentie. Maar dit pareltje mag toch wel ontdekt worden hoor.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment