Logo Orange Flag Music 2023

Garrett T. Capps & NASA Country – Everyone Is Everyone

Garrett T. Capps & NASA Country - Everyone Is Everyone album cover

San Antone’s geliefde Americana band Garrett T. Capps & NASA Country brachten twee jaar geleden het album People Are Beautiful uit. Dat album is het laatste deel van de Shadows trilogie, drie albums in drie jaar tijd. Everyone Is Everyone is dit jaar verschenen en kun je zien als een soort van prequel. Ze maken er iets heel creatiefs en kleurrijks van, maar uiteindelijk gaat het nog altijd om de songs. 

Wat Garrett T. Capps & NASA Country aangeven is dat Everyone Is Everyone hun beste album uit het oeuvre tot nu toe is. Natuurlijk zijn ze trots op hun meest recente werk, zoals iedere artiest dat is. Toch krijg ik een beetje het gevoel dat het aan de kwaliteit van de songs ontbreekt. Het klinkt allemaal wel weer heel goed, maar het niveau van vorige albums wordt naar mijn mening niet gehaald.

Toch heeft Everyone Is Everyone zo zijn momenten en is mijn ietwat negatieve opmerking niet helemaal terecht. Een song zoals Ouray kan zich meten met de beste songs van eerdere albums. Krachtig gitaarwerk en de song is dan ook niet heel verwonderlijk opgemerkt als single van het album. Er zijn voor de rest nog een aantal uitstekende songs op waar de begeleidingsband NASA Country in optimale vorm is.

Garrett T. Capps is een space cowboy, zoals hij zichzelf graag noemt. Ik weet niet precies wat dat betekent, maar de thematiek van Everyone Is Everyone heeft inderdaad trekjes van een spacey trippy geluid. Ik vind het een beetje afleiden van waar het in principe allemaal om gaat en dat zijn kwaliteit Americana songs waar ze zo geliefd om zijn geworden.

Maar goed, de songs en het album zijn goed genoeg om een positieve waardering te geven. Garrett T. Capps & NASA Country weten inmiddels de juiste formule te vinden en hebben veel chemie met elkaar. Dan ontstaat er in de studio iets magisch en dat weten ze op Everyone Is Everyone wederom te tonen. Zoals ze dat ook op eerdere albums deden. Het klinkt wel weer heel lekker.

Garrett T. Capps & NASA Country komen uit San Antone, maar gaan ook graag naar Nederland en andere delen van Europa. Volgend jaar staat er weer een nieuwe Europese tour op de planning. Tot dan hebben we Everyone Is Everyone als zoethoudertje. Ja, het is gewoon weer een uitstekend album geworden, alleen heb ik wat meer moeite met alles eromheen. Eigenlijk niet klagen, gewoon luisteren en weer genieten van deze ervaren Americana band uit Texas.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment