Logo Orange Flag Music 2023

Holly Macve – Wonderland

Holly Macve - Wonderland album cover

Holly Macve is een artiest uit Ierland en ontwikkelde al op jonge leeftijd een liefde voor Amerika. In haar twintiger jaren was ze daar vaak te vinden en begon ze aan een carrière te werken als multi-instrumentalist, producer en songwriter. Dat resulteerde al eerder in een paar positief ontvangen albums, maar Wonderland moet haar grote doorbraak worden tot de mainstream.

Er zit kracht en energie in Holly Macve. Dat is direct al te merken als je begint met luisteren naar Wonderland. Ze weet alle songs op wonderschone wijze in te kleuren en doet dat met veel overtuiging. Je merkt dat we hier niet te maken hebben met een beginnende artiest, maar met een zeer ervaren artiest met genoeg kilometers op de teller in de muzikale wereld.

Ambitieus is Holly Macve best wel. Dat hoor je aan de kwaliteit van alle songs en het meest aan de single Suburban House. Op zich niet eens zo’n heel bijzonder nummer, het klinkt wel lekker, maar meer met wie ze samenwerkt. Niemand minder duelleert ze met Lana Del Rey en dat zegt toch wel wat. Een van de grootste pop artiesten doet dit natuurlijk niet zomaar met iedereen.

Suburban House is het prijsnummer van Wonderland en de reden waarom veel fans van Lana Del Rey even snel overhevelen naar Holly Macve om te luisteren wat deze nieuwe artiest te brengen heeft. Dan luisteren ze ook gelijk naar een paar andere songs van het album en zullen ze vast opmerken dat het wel heel veel lijkt op Lana. De parallellen zijn snel gemaakt. 

Holly Macve heeft zeker wel iets speciaals, maar toch moet ik toegeven dat ze veel heeft geluisterd naar haar grote vriendin. De inkleuring van de muziek, met veel piano, drums en hier en daar wat strijkers, het lijkt er verdacht veel op. En dan heb je natuurlijk de stem van Holly Macve. Klinkt heel traag en dromerig, zoals we gewend zijn van Lana.

Holly Macve weet wat dat betreft zich wat minder onderscheidend op te stellen op Wonderland, maar levert daarentegen zoals gezegd wel songs van kwaliteit af. De productie klinkt gelaagd, de teksten zijn zoals verwacht over liefde en het kabbelt allemaal heel fijn voort. Typisch zo’n album voor een rustige zondag of vrije dag waarop je gewoon wilt genieten van muziek.

Of Holly Macve de komende jaren bekender zal gaan worden is afwachten. Op Wonderland klinkt duidelijk het talent en de vaardigheid van Holly Macve om kwaliteit songs te produceren. Echter moet ik er ook bij zeggen dat het album niet voor iedereen is. Het kabbelt zoals gezegd allemaal wat voort en uptempo zit er niet bij. Liefhebbers van Lana Del Rey zullen de connectie met Wonderland maken, maar of het daadwerkelijk voor sterrendom gaat zorgen moet blijken. Ik ben in ieder geval wel overtuigd.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment