Logo Orange Flag Music 2023

Beau Jennings & The Tigers – American Stories Major Chords

Beau Jennings & The Tigers - American Stories Major Chords album cover

De Amerikaanse staat Texas levert naar mijn mening de beste muzikanten af. Dat was vroeger al zo en dat vind ik tegenwoordig nog steeds zo. Maar de buurtjes, Oklahoma, kunnen er ook wat van. Denk alleen al aan Turnpike Troubadours, John Fullbright, John Moreland, Lance Roark en R.R. Williams. Daar mag je met gemak ook Beau Jennings & The Tigers aan toevoegen.

Beau Jennings & The Tigers zijn niet nieuw binnen de muziekscene en produceren met American Stories Major Chords alweer hun derde album. Frontman Beau Jennings doet zijn ding al een hele tijd en was onderdeel van Americana band Cheyenne. Ook maakte hij muziek als soloartiest. Maar de samenwerking met de ervaren band The Tigers bevalt hem de afgelopen tijd heel goed.

Vandaar dat we alweer aangekomen zijn bij het derde album American Stories Major Chords. Een album waar een groot aantal muzikanten met veel plezier muziek maken. Dat is iets wat heel duidelijk wordt vanaf de eerste noot, deze mannen weten waar ze mee bezig zijn en zijn de beste in hun vak. Americana songs van hoog niveau en met gemak de concurrentie aan kan.

Ik luister de afgelopen tijd met veel plezier naar American Stories Major Chords. Je hoort The Tigers in vorm, maar wat mij eigenlijk nog meer aanspreekt aan dit album is het stemgeluid van Beau Jennings. Ik weet niet, het is zwaar van toon en bevat hier en daar wat melancholie. Het past heel goed bij de muziek en het blijft een genoegen om steeds weer naar te luisteren.

Een band zoals Beau Jennings & The Tigers weten naam te maken in de Americana scene, maar echt veel meer bereik genereren zit er niet in. Typisch zo’n band waar de fijnproever van het genre interesse in heeft en luistert. Dat is jammer, want ik vind dat een album zoals American Stories Major Chords veel meer verdient dan dat. De band mag veel groter worden dan ze nu zijn.

Beau Jennings & The Tigers zijn al een tijdje met elkaar en dat is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. Zoals ze zelf aangeven is deze formatie van muzikanten met elkaar iets van de long haul. Gelukkig zou ik willen zeggen, want albums zoals American Stories Major Chords kunnen er wat mij betreft niet genoeg zijn. De Oklahoma muziekscene is hip en bloeiend en deze band doet daarin uitstekend mee. Laat ze maar veel bekender worden.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment