Logo Orange Flag Music 2023

Martin Harley – Morning Sun

Martin Harley - Morning Sun album cover

De naam Martin Harley zal niet iedereen bekend in de oren klinken. Toch beweegt hij al zo’n drie decennia door het muzikale landschap. Hij heeft in het verleden albums opgenomen waar het maar mogelijk is. Denk aan de Amerikaanse staat Texas en Music City Nashville. Ook produceerde hij albums in Wales, waar hij vandaan komt. Dit jaar is hij na een aantal jaren stilte terug met nieuw solowerk, Morning Sun.

Morning Sun is het perfecte voorbeeld van hoe een goede singer-songwriter album hoort te klinken. Het weet in principe alles goed te doen en Martin Harley is nog steeds in geweldige vorm. Alle songs klinken voortreffelijk in de oren en doen gelijk al veel indruk maken. Je merkt aan alles dat we hier te maken hebben met een zeer ervaren muzikant met liefde voor het muziekvak. 

Als je luistert naar Morning Sun dan zul je de diversiteit in de songs opmerken. Zo heb je de typische singer-songwriter songs, waarvan ik denk dat een aantal het zeker in de Americana charts het goed zouden doen. Maar Martin Hurley produceert op dit album ook een aantal songs dat veel blues invloeden kent. Voor iedereen wat wils zullen we maar zeggen.

Morning Sun kent productie in Manchester, de Airtight Studios om precies te zijn. Het project is daar geproduceerd door de zeer gewaardeerde producer Nigel Stonier. Hij deed eerder werk voor Martin Harley en levert met dit album wederom fantastisch werk af. De songs klinken gelaagd en voor liefhebbers van verschillende traditionele instrumenten valt er genoeg te genieten.

Artiesten zoals Martin Hurley zullen nooit echt enorm bekend worden en een massa publiek aanspreken. Alhoewel ik vind dat Morning Sun een geweldig album is, weet ik ook heel goed dat dit soort singer-songwriter muziek voor de fijnproever is. Maar aandacht aan besteden kan nooit geen kwaad, want Americana fanaten moeten hier toch warm van kunnen worden en waarderen?

Martin Hurley gaat na dertig jaar gewoon door met wat hij het beste doet en dat zijn kwaliteit songs schrijven. Sommige artiesten klinken na zo’n enorm lange tijd uitgeblust, maar niet hier. De inspiratie is aanwezig en het is duidelijk dat er met liefde gewerkt is aan de songs. Luister naar het geweldige Morning Sun en laat je verwarmen door deze muzikale pracht. Het doet echt alles goed.

Interviews
Reporter EuroAmericana Chart
Showtime
Favorieten van het moment