Logo Orange Flag Music 2023

Turnpike Troubadours zijn terug en hoe!

Turnpike Troubadours

Het heeft een hele lang tijd moeten duren maar afgelopen week stonden Turnpike Troubadours weer op het podium. Niemand binnen de country muziek had het eigenlijk meer verwacht. Onverwachts kondigde de band vorig jaar aan dat ze weer als band zouden terugkomen. De reden waarom de band was gestopt was het drankprobleem van frontman Evan Felker. De band ging in 2019 voor onbepaalde tijd uit elkaar.

De pandemie heeft Felker waarschijnlijk erg goed gedaan en hij is helemaal terug. Zijn demonen zijn verslagen. Dat andere leden van Turnpike Troubadours best op hun eigen benen konden staan hebben ze duidelijk bewezen. Fiddle speler Kyle Nix bracht een uitstekende solo plaat uit, RC Edwards deed hetzelfde. En Ryan Engleman deed ondertussen zijn ding bij alternatieve country band Reckless Kelly.

Deze week was eindelijk de terugkeer van de band waar zoveel mensen op gehoopt hadden. In Cain’s Ballroom (Tulsa, Oklahoma) speelde de band op vrijdag 8 april voor een uitverkochte zaal. Dat deze iconische band erg populair is onder het Amerikaanse publiek werd duidelijk tijdens de verkoop van de tickets. Binnen enkele minuten stijf uitverkocht.

Er staan de komende tijd meer concerten op de planning en als je de concert recensies mag geloven zijn Felker en de band in top vorm. Als je naar de setlist van afgelopen vrijdag dan zie je niet veel opmerkelijks. Alle grote bekende nummers kwamen voorbij zoals Good Lord Lorrie, Gin Smoke Lies en Down Here (zie setlist hieronder). Het blijkt maar weer eens hoe indrukwekkend het oeuvre is van Turnpike Troubadours. Alleen is het nu wachten op een nieuw vervolg.

Want tijdens de show geen nieuwe muziek. Dat zit er natuurlijk wel aan te komen en de vraag is dan ook wanneer de band klaar is om dat te laten horen. Het is er op dit moment in ieder geval niet de tijd voor en we mogen blij zijn dat de band ├╝berhaupt weer bij elkaar is. Verwacht daarom eerder volgend jaar dan dit jaar nieuw song materiaal. Het belangrijkste is dat een van de meest geliefde Amerikaanse country bands van deze tijd weer terug is. Ze zijn beter, scherper en krachtiger dan ooit. Niemand had het eigenlijk meer echt verwacht, maar het is echt waar: Turnpike Troubadours zijn terug.

Setlist Cain’s Ballroom vrijdag 8 april
1. Every Girl
2. 7 & 7
3. Easton & Main
4. A Tornado Warning
5. Good Lord Lorrie
6. Morgan Street
7. Wrecked
8. Down Here
9. The Bird Hunters
10. Something to Hold On to
11. Blue Star
12. Pay No Rent
13. The Housefire
14. Gin, Smoke, Lies
15. 1968
16. Diamonds & Gasoline
17. Drunk, High, Loud
18. Long Hot Summer Day
19. Bossier City
20. Long Drive Home

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment