Logo Orange Flag Music 2023

Abby Posner – Second Chances

Abby Posner - Second Chances album cover

De veelzijdige artiest Abby Posner beweegt zich al zo’n 18 jaar door de Los Angeles muziekscene. Dat doet ze met behoorlijk veel succes en ze krijgt veel erkenning voor haar artistieke werk. Een aantal jaren geleden bracht ze voor het eerst een solo-plaat uit genaamd Kisbee Ring. Daar was ik toentertijd erg enthousiast over en dit jaar geeft ze dat debuut een vervolg met Second Chances.

Abby Posner is niet een van de velen. Ze heeft uitzonderlijke talenten en kwaliteiten. Zo deed ze een studie muziek aan een prestigieuze universiteit en leerde door de jaren heen ontzettend veel instrumenten te bespelen. Zo weet ze handig om te gaan met de gitaar, mandoline, drums, banjo en meer. Je hoort het allemaal terug als je luistert naar haar albums.

Niet alleen weet Abby Posner als muzikant te excelleren. Ja, ze heeft een mooie carrière als artiest opgebouwd in Californië. Maar ook heeft ze succes als schrijfster voor muziek bij reclame, televisie en film. Je hoort haar muziek in diverse televisie en film producties, zowel in Amerika als buiten Amerika. Haar muziek werd zelfs gebruikt voor een reclame campagne van de geprezen country documentaire van Ken Burns.

Deze nieuwe plaat Second Chances is wederom een uitstekende showcase voor Abby Posner. Het album laat horen waarom deze veelzijdige dame tot een van de betere Americana artiesten van dit moment hoort. Alle liedjes op dit album worden ingekleurd met een divers palet aan instrumenten en zijn allemaal van uitstekende kwaliteit. De jarenlange ervaring telt en werkt op dit album zijn magie.  

Abby Posner geeft veel shows in haar thuisstad Los Angeles, maar ook in andere delen van Amerika weet ze haar muziek te presenteren. Zo opende ze in het verleden voor grote country artiesten zoals Sierra Hull en Dustbowl Revival. Ook dit geeft aan dat ze niet zomaar een van de velen is. Posner is een ervaren muzikant en heeft inmiddels genoeg waardevolle contacten opgedaan.

Second Chances is niet het enige wat we dit jaar te horen krijgen van Abby Posner. Er staat namelijk nog een nieuw album te wachten. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren en ik ben er erg benieuwd naar. Na het solo-debuut Kisbee Ring en dit nieuwe album ben ik helemaal overtuigd van deze LA alleskunner. Wat mij betreft kan er dit jaar nog wel een nieuw album bij, zeker als het van dezelfde kwaliteit gaat zijn. Luister en geniet van dit album, want dit is Americana van hoog niveau.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment