Logo Orange Flag Music 2023

Al Staehely – Somewhere in West Texas

Al Staehely - Somewhere in West Texas album cover

Al Staehely is een singer-songwriter uit Texas. Hij is natuurlijk een van de velen, maar we hebben hier wel te maken met een hele ervaren singer-songwriter uit Texas. De man werd namelijk bekend met zijn jaren zestig rock-band Spirit. Na dat succes startte hij in de jaren zeventig een groep met zijn broer genaamd The Staehely Brothers. En fast-forward naar onze huidige tijd brengt hij een nieuw album uit genaamd Somewhere in West Texas.

Al Staehely kan dus als de muziek veteraan gezien worden binnen de Texas muziek scene. Hij heeft in het verleden zowel in bandjes als solo-artiest heel veel liedjes geproduceerd en weet hoe de industrie werkt. Somewhere in West Texas is het bewijs dat Al Staehely het nog steeds in zijn vingers heeft en op een behoorlijke manier nieuwe liedjes weet te produceren.

Overigens is Somewhere in West Texas niet helemaal een solo-project, want er prijken ook andere namen op het album. Zo doen er een aantal vrienden van Al Staehely mee op dit album, belangrijk genoeg om te vermelden: Chris Maresh, Fran Christina en Scrappy Jud Newcomb. Wie wat precies doet wordt niet duidelijk, maar het levert wel een prachtig divers geluid op.

Wat dat betreft doet Somewhere in West Texas alles goed. Dit album kun je beschouwen als de perfecte honky tonk plaat waar je op kunt swingen en dansen. Al Staehely heeft zich dan ook niet ingehouden en heeft zowel prachtige ballad liedjes als up-tempo liedjes verwerkt. Er wordt zelfs af en toe stevige rock gebracht en dat zal vast te maken hebben met het imposante verleden.

Al Staehely is klaarblijkelijk niet de jongste meer en heeft aardig wat meters op de teller staan. Op Somewhere in West Texas is helemaal nada niets te horen van vermoeidheid. Er wordt frivool en energiek muziek gemaakt waar met name plezier de boventoon voert. Ondanks dat Al Staehely en zijn vrienden aardig op leeftijd zijn hoor je dat helemaal niet.  

Somewhere in West Texas laat horen dat deze muzikale veteraan het dus nog steeds kan. Hij heeft zijn grote momenten gehad in de jaren zestig en zeventig. Dat Al Staehely vandaag de dag nog steeds sterk staat is mooi om te zien en te horen. Niets geen sprake van een uitgebluste muzikant, maar juist een muzikant met veel kracht en passie om nieuwe muziek te creƫren. Niet zomaar een snel tussendoortje, maar een plaat waar veel aandacht is aan besteed en van hoogwaardige kwaliteit.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment