Logo Orange Flag Music 2023

Steffany Gretzinger – The Narrow Way

Steffany Gretzinger - The Narrow Way album cover

Ik bespreek niet heel veel christelijke gospel albums, omdat ik het meestal een beetje te ver vind gaan. Maar soms komen er wat interessants bij in dit genre en aardig om mijn licht over te schijnen. Zo besprak ik eerder dit jaar The Waiting Room van Alex Mabey, best leuk. En recent bracht Nashville’s Steffany Gretzinger een nieuw christelijk wonderwerkje uit genaamd The Narrow Way, meer dan de moeite waard.

Steffany Gretzinger is opgegroeid met het christelijke geloof. In haar thuis werd er veel gedaan met het geloof en zo groeide ze op met God en Jezus. Ook kreeg ze een passie om liedjes te schrijven over de verhalen van mensen in haar omgeving. In 2012 produceerde ze haar eerste echte liedje You Know Me met de Bethel Music collective singing. Dit smaakte naar meer.

In 2014 bracht Steffany Gretzinger haar eerste volwaardige debuutalbum uit genaamd The Undoing. Dat album kreeg mooie recensies en kreeg zelfs waardering van Billboard Magazine. Tussen toen en nu verhuisde ze naar Nashville en maakte nog een aantal albums, waarvan The Narrow Way deze maand verscheen.

Tsja, als je gericht bent op teksten en je hebt niets met het geloof, dan is The Narrow Way lastig naar te luisteren. Dit album draait qua teksten allemaal om het christelijke geloof en niets anders. Steffany Gretzinger is volwassen, getrouwd en heeft kinderen, maar duidelijk wordt dat het geloof nog steeds erg sterk vertegenwoordigd is in haar leven.

Wat veel interessanter is aan The Narrow Way is de muzikale inkleuring en het stemgeluid van Steffany Gretzinger. Want qua muziek is dit toch wel pracht en praal hoor. Er wordt heerlijk gebruik gemaakt van wonderschone instrumenten zoals strijkers, piano’s en drums. De muziek heeft een soort van grootsheid en klinkt heel zwaar aangezet. Je kunt het episch noemen.

Steffany Gretzinger heeft ook het Godsgeschenk gekregen van een geweldige stem. Naast de muziek is dat ook zeker iets wat in positieve zin opvalt. Ze weet op de juiste momenten rust te brengen, maar kan ook op de juiste momenten enorm met haar stem uithalen. Het klinkt zonder meer geweldig en het versterkt alleen maar dat grootsheid gevoel.

The Narrow Way is sterke gospel muziek. Zoals gezegd, je moet iets hebben met het geloof om de teksten te kunnen waarderen. Maar ik denk dat als je een liefhebber bent van kwalitatief goede muziek, je dit album heel erg kunt gaan waarderen. Steffany Gretzinger produceert wonderschone muziek en laat je verblijden met een goed en voldaan gevoel. Missie geslaagd.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment