Logo Orange Flag Music 2023

Albert Hammond – Body of Work

Albert Hammond - Body of Work album cover

Als je een muziekkenner bent, dan zal Albert Hammond je bekend in de oren klinken. Hij had in de jaren zeventig een hit met single It Never Rains in Southern California. Voor de rest werd hij bekend met het produceren van albums en schrijven voor andere bekende artiesten. Decennia later staat hij nog steeds sterk en produceert nog gewoon nieuw originele werk. Body of Work is zijn meest recente en laat horen dat hij nog steeds sterk staat.

Veel Nederlanders zullen Albert Hammond niet echt kennen, alleen de doorgewinterde muziekfanaat. Misschien herkennen ze de naam wel ergens van, want zijn zoon Albert Hammond Jr. is de gitarist van de populaire rockband The Strokes. Desalniettemin weet de vader van junior ook wat muziek maken is en Body of Work heeft genoeg te bieden als je houdt van softe popmuziek met hier en daar wat rock invloeden.

Body of Work bestaat uit maar liefst zeventien nummers. Veel artiesten op late leeftijd produceren geen muziek meer of brengen alleen maar compilatiealbums uit om nog maar wat geld in het laatje te brengen. Maar Albert Hammond heeft de afgelopen jaren veelvuldig zijn pen op papier gezet en schreef veel songs. Het mooie is dat dit album gewoon kwalitatief erg sterk is en prima past bij de huidige tijd.

Dit album kun je zien als een reflectie op de huidige staat van de wereld. Albert Hammond mijmert op veel liedjes over de negatieve gevolgen van hoe de wereld zich ontwikkelt. Hij laat zijn vijftig jaar kennis, wijsheid en ervarenheid spreken. Als je een beetje meeluistert met de teksten kun je er veel waardevols uithalen en iets van leren. Deze singer-songwriter is nog steeds heel relevant vandaag de dag.

Albert Hammond hoeft zo nodig niet meer. Als hij het goed heeft gespeeld, dan is hij binnen en kan hij in alle rust genieten van de rest van zijn leven. Maar echte artiesten stoppen niet met muziek maken en gaan door tot ze niet meer kunnen. Het knappe van Body of Work is dat het zoals gezegd zeventien nummers telt en dat ze allemaal de moeite waard zijn om te luisteren.

Albert Hammond heeft alles meegemaakt in zijn muzikale carrière wat je mee kunt maken. Hij werkte samen met populaire artiesten, schreef verschillende hitsingles en is in Amerika in ieder geval een grote naam. Body of Work is een prachtige toevoeging aan zijn indrukwekkende oeuvre. Deze soft popsongs ademen kwaliteit. Dit is serieus nieuw werk en laat horen dat deze ervaren singer-songwriter het nog steeds in zijn vingers heeft.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums