Logo Orange Flag Music 2023

Ben Reddell Band – ¡LA Baby! EP

Ben Reddell Band - LA Baby album cover
Ben Reddell Band - LA Baby album cover

Zin in even helemaal no-nonsense country muziek? Zoek niet verder, want Ben Reddell Band heeft precies dat. Frontman Ben Reddell geboren in Texas en wonend op dit moment in de jungle van Los Angeles laat met nieuwe EP ¡LA Baby! plain simple country muziek horen. Met een puntgave band achter Reddell vind je op deze EP alles wat een goede zomer maakt.

Het lijkt vanaf de eerste twee nummers meer richting een Americana geluid te navigeren. Het schreeuwerige My Baby en Cocaine zijn nu niet meteen country. Maar dat wordt hersteld met country liederen die daarop volgen zoals Tumbleweed en Twelve Bar Blues. Op de twee laatstgenoemden laten Ben Reddell Band duidelijk horen dat ze uitstekende country kunnen bespelen.

Na een snelle blik op Spotify is dit voor Ben Reddell Band de tweede EP. De eerste kwam in 2012 uit en sindsdien heeft de band zich gestort op het tourleven en andere projecten. Het mocht dan ook weer eens hoog tijd worden voor wat nieuwe muziek.

Waarschijnlijk door de overvloed aan tijd van het afgelopen jaar heeft Ben Reddell Band ruimte gevonden voor nieuwe muziek. ¡LA Baby! is country muziek waar je echt even op kan uitrusten. De muziek inkleuring is prima en zelfs van een speels karakter. Je merkt met deze muziek dat de plezier een van de hoogste prioriteiten heeft.

De 24 minuten van ¡LA Baby! zijn tijdens het luisteren voor mij in een blink voorbij. Dat zijn goede signalen en ik hoop dat Ben Reddell Band de energie en kracht vindt om een volledig album te produceren. Ik zou hier graag meer van willen horen. Zomers, bevlogen en energiek, dat is ¡LA Baby! samengevat.

Uitgebracht in eigen beheer

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums