Logo Orange Flag Music 2023

Bleach Lab – Lost In A Rush Of Emptiness

Bleach Lab - Lost In A Rush Of Emptiness album cover

Bleach Lab zijn nieuwkomers in de indie scene. In 2019 lieten ze voor het eerst van zich horen met een aantal singles. De jaren daarna volgden een aantal EP’s. Het uitgebrachte materiaal was een redelijk succes en eerder dit jaar was er het langverwachte debuutalbum Lost In A Rush of Emptiness. Met nieuwe muziek gereed staat deze band klaar om de luisteraar te betoveren en te imponeren.

Een korte introductie van de muzikanten in Bleach Lab. Zo is er aan het front vocalist Jenna Kyle. Daarnaast heb je bassist Josh Longman, drummer Kieran Weston en gitarist Frank Wates. Het zijn ieder ervaren muzikanten en weten heel goed hoe om te gaan met hun muzikale vaardigheden. De vaardigheden zorgen dat je met Lost In A Rush Of Emptiness een geluid krijgt om mee weg te dromen.

Bleach Lab hebben binnen een aantal jaren naam weten te maken in de muziekindustrie. De singles en EP’s werden opgemerkt door het grote platenlabel Nettwerk en dat opende nieuwe deuren voor de band. Met redelijk wat ervaring binnen de band en een groot platenlabel aan boord weten ze met Lost In A Rush Of Emptiness direct kwaliteit te leveren.

De productie van Lost In A Rush of Emptiness komt op naam van Catherine Marks. Dit bedoel ik met het openen van nieuwe deuren. Want zij is bekend van producties van bekende artiesten zoals Boygenius en PJ Harvey. Samen voor het eerst in de studio mag je toch wel concluderen dat ze magie hebben weten te creëren. Het levert simpelweg een prachtige debuutplaat op om de concurrentie mee aan te gaan.

Ieder lid van de band krijgt de kans om te stralen en je merkt dat Lost In A Rush Of Emptiness een echte team effort is geweest. Met producer Marks weet de band een onderscheidend geluid tevoorschijn te toveren. Bleach Lab laat met dit debuut horen dat ze een band zijn om rekening mee te houden en dat ze genoeg kwaliteit in huis hebben om het groot te maken.

Lost In A Rush Of Emptiness is inmiddels een tijdje uit en weet de luisteraar te vinden. Bleach Lab mogen aan het begin van hun muzikale carrière staan, ze laten met deze debuutplaat meteen horen dat het menens is. Het talent van de band wordt opgemerkt en ze maken het gelijk waar met hun eerste serieuze zet. Ben benieuwd of ze de kwaliteit en creativiteit op een volgend album kunnen behouden.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums