Logo Orange Flag Music 2023

Bobbie Nelson & Amanda Shires – Loving You

Bobbie Nelson & Amanda Shires - Loving You album cover

Helaas overleed Bobbie Nelson 10 maart 2022 op 91-jarige leeftijd. Bobbie was de zus van Willie Nelson en begon in de jaren veertig haar muzikale carrière op de piano. Zo trad ze op in kerken, concertzalen, luxe restaurants en honky tonks over de gehele wereld. Ze heeft behoorlijk wat successen gekend en sluit haar leven af met een covers album genaamd Loving You, samen met country diva Amanda Shires.

Bobbie Nelson is nooit een vrouw geweest van de spotlights. Vandaar dat ze bijna niet bekend is en dat ze veel op de achtergrond actief was. Natuurlijk was ze onderdeel van The Willie Nelson Family, sinds de jaren zeventig actief, en werkte ze veel samen met haar broer. Maar van echte grote bekendheid is het er nooit van gekomen en dat is iets wat ze misschien ook helemaal niet wilde.

Het leven sluit Bobbie Nelson dus af met een covers album genaamd Loving You. Het album nam ze samen met Amanda Shires op in 2021 bij de Arlyn Studios in Austin, Texas. Deze studio is in beheer van Willie Nelson zijn zoon Freddy Fletcher. Dit album kun je dus ook echt zien als een familieproject en ook grote broer doet een liedje mee. Hij klinkt nog goed bij stem.

Loving You kenmerkt zich natuurlijk door het fantastische piano spel van Bobbie Nelson. Ze wist al heel jong hoe de piano werkte en door de jaren heen is ze een virtuoos geworden. Haar piano kwaliteiten worden geprezen en bejubeld door fans en critici. Met dit album wordt maar weer eens duidelijk hoe goed Bobbie haar favoriete instrument wist te bedienen. 

Amanda Shires mag natuurlijk in dit verhaal niet ontbreken. Ze doet uitstekend werk en kleurt de meeste liedjes in met haar lieve zachte stemgeluid. Ook hoor je op Loving You veel violen en dat kan natuurlijk niet gemist worden op een album van Shires. Al met al zijn alle liedjes fantastisch om naar te luisteren en hebben door de piano en viool klassieke tinten.

Bobbie Nelson wist in 2021 dus nog de kracht te vinden om de studio in te gaan en nog een keer haar kunstje te vertonen. Ze doet dat met Loving You op voortreffelijke wijze en weet samen met Amanda Shires een geweldige plaat te produceren. Het heeft een klassiek en traditioneel geluid waar instrumenten zoals piano en viool een lust voor het oor zijn. Dit soort cover albums zijn altijd interessant om naar te luisteren, omdat er veel herkenbaars te horen is. Soms is het gewoon heel prettig om naar oude klassiekers te luisteren en daarom zijn dit soort albums belangrijk. Zo worden oude liedjes nooit vergeten.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment