Logo Orange Flag Music 2023

Darlingside – Everything Is Alive

Darlingside - Everything Is Alive album cover

Ongelofelijk hoe snel de tijd gaat en dat er alweer een nieuw album is verschenen van Darlingside. In 2020 brachten ze het uitstekende Fish Pond Fish uit. Ik noemde dat album de ultieme vakantieplaat. Heerlijke dromerige indie-folk muziek van het betere soort. En nu zijn de heren terug met misschien nog wel een beter album genaamd Everything Is Alive. 

Darlingside bestaat uit vier verschillende songwriters: Don Mitchell, Auyon Mukharji, Harris Paseltiner en David Senft. Ze betraden het muziekpodium in 2012 met debuutplaat Pilot Machines en sindsdien hebben ze hard gewerkt aan hun muzikantenbestaan. De albums kunnen als een groot succes worden gezien en worden gretig door het publiek geluisterd.

Als je als band, of artiest, een groot publiek aantrekt, dan wordt dat opgemerkt. Niet heel verwonderlijk is dan ook dat voor Everything Is Alive een veelgevraagde producer heeft meegewerkt. Niemand minder dan Tucker Martine (My Morning Jacket, Sufjan Stevens) mixte de plaat. De productie en opnameproces regelden Darlingside. Met genoeg ervaring kan dat ook gewoon zelf. 

Ik noemde Fish Pond Fish dus al de ultieme vakantieplaat en Everything Is Alive is dat naar mijn mening ook. Het doet je verlangen naar mooie verre vakantiebestemmingen. Dit soort albums kunnen heel goed dienen als de ideale soundtrack waar je naar luistert tijdens je avonturen in het buitenland. Of gewoon in Nederland natuurlijk, genoeg te beleven. 

Er zijn een aantal redenen waarom ik Everything Is Alive een geweldige vakantieplaat vind. Zo weet Darlingside heel mooi harmonieuze zang te brengen en laat je wegdromen naar verre vakantiebestemmingen. Voor dit album hebben ze voor het eerst gekozen om alle vier de zang af te wisselen. En natuurlijk geven de zachte instrumenten ook het ideale vakantiegevoel. Subtiele gitaren, drums en toetsen produceren een mooi organisch en natuurlijk geluid.

Darlingside weet met Everything Is Alive gewoon weer prachtig werk af te leveren. Een album om van te genieten en om te koesteren. Niet te veel luisteren, maar op de juiste momenten aanzetten. Het is delicate indie-folk muziek en het beste is om het met mate tot je te nemen. Tijdens het luisteren word je betoverd door het wonderschone klanktapijt en droom je even helemaal weg met de muziek. Als een album dat voor elkaar krijgt, dan weet je dat het goed zit.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment