Logo Orange Flag Music 2023

Boria – Any Place But Now

Boria - Any Place But Now album cover

Af en toe komen er van die pareltjes voorbij uit onverwachte hoek. Neem nu de Spaanse artiest Boria als voorbeeld. Een beginnende indie pop artiest die met Any Place But Now een sfeer weet neer te zetten die je even in iets meer dan een half uur helemaal stilhoudt. Wat kan ik toch genieten van muziek en Boria weet mij perfect te raken met dit debuut.

Spanje, niet een land waar je heel snel een Engelstalige zingende indie pop artiest van zou verwachten. Het clubje van deze artiesten in Spanje is klein en zoeken elkaar dan ook op en komen bij elkaar op label Great Canyon Records. Het is een label dat zijn kantoor in Barcelona heeft. En als ik Engelstalig zingende artiesten en Spanje samen hoor dan kom ik uit bij één artiest: Joana Serrat.

Serrat bracht eerder dit jaar voor mij een van de beste indie platen uit Hardcore from the Heart. Net zoals Boria is dat een plaat om stil van te worden zo goed. Niet geheel toevallig zit ook Joana Serrat, net zoals Boria, bij het label Great Canyon Records. En heel gelukkig doet Serrat op Any Place But Now mee op het slotnummer What Were We. Tevens voor mij een van de hoogtepunten van de plaat.

Boria zet hier een memorabel en verbluffende plaat neer. Vergelijkingen moeten met zo’n nieuwe artiest gemaakt worden en naast dat ik vind dat het veel weg heeft van Joana Serrat, heeft de muziekstijl ook veel weg van The National. Eigenlijk heeft het wel heel veel weg van The National. De drumpartijen en pianoklanken, je legt de link snel. Maar daar is niets mis mee, want het werkt. En voor mij werkt het heel goed.

Want ik waardeer Any Place But Now enorm. Een beginnende artiest die met zo’n plaat kan komen verdient waardering. Naast What Were We doet imponeert ook een nummer zoals Breathless enorm. De manier waarop Boria toewerkt naar de spannende climax is werkelijk fantastisch. Ongelofelijk krachtig nummer in z’n eenvoud. Die is zo’n liedje die de plaat naar een hoger niveau tilt. Het nummer dendert hier nog lang na.

Daar heb je het: Boria een Spaanse indie artiest die met debuut Any Place But Now een fors fundament zet en een geweldige start in zijn muziek carrière maakt. Naast Joana Serrat is voor mij Boria een nieuwe Spaanse artiest om goed in de gaten te houden. Het zou zeer fijn zijn dat hij met deze plaat erkenning krijgt. Vooral de indie liefhebbers kunnen hier niet mee misgaan. Vind je The National een goede band? Boria heeft veel raakvlakken zonder dat het echt een kopie is. Met vooral een eigen stijl zet hij een onvergetelijk debuut neer. Een debuut die iedere indie liefhebber gehoord moet hebben.

Uitgebracht door Great Canyon Records

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment