Logo Orange Flag Music 2023

Brigitte DeMeyer – Seeker

Brigitte DeMeyer - Seeker album cover

Roots artiest Brigitte DeMeyer gaat al zo’n twee decennia mee in de muziekindustrie. Van origine uit Californië heeft ze een tijd in Nashville gewoond. Vandaag de dag woont ze in San Francisco maar pendelt nog regelmatig naar Music City. De vrienden en like-minded people die ze daar heeft gemaakt zijn onvervangbaar en een onuitputtelijke bron van inspiratie. En heel mooi horen we dat allemaal terug op nieuwe plaat Seeker.

Seeker is vooral een plaat geworden om op een zachte lentedag op te zetten. Er heerst een soulvolle en blues-achtige toon over de hele plaat en brengt je helemaal tot rust. Daarnaast heeft Brigitte DeMeyer een erg plezierige stem die al snel vertrouw aanvoelt. Geen krachtige uithalen, geen rare fratsen, maar serene vocals die perfect passen bij de muzikale inkleuring van Seeker.

De plaat is geproduceerd door de multi-instrumentalist Jano Rix van The Wood Brothers. DeMeyer zag in het verleden tijdens een optreden Rix de piano bespelen en was helemaal verkocht. Ze kwamen in contact met elkaar en van het een kwam het ander. Seeker is overigens niet het eerste album van DeMeyer waar Rix bij betrokken is. Hij deed dat al eerder bij Savannah Road (2014).

Dat Jano Rix zijn stempel op Seeker drukt is direct hoorbaar. De bluesy piano’s en orgeltjes komen veelvuldig terug en kleuren de plaat heel mooi in. De genres zoals blues en jazz zijn dan ook de dominante factor op Seeker. Het meest open en toegankelijke nummer is Wishbone en laat de blues even voor wat het is. Dit liedje laat vooral een roots geluid horen en is voor mij dan ook een van de prijsnummers van de plaat.

De ervarenheid van Brigitte DeMeyer is aan alles te merken. Seeker is geen krakkemikkige DIY in elkaar gezette debuutplaat geworden. Er is goed nagedacht over de nummers en je merkt dat het hele plaatje klopt. Brigitte DeMeyer heeft er goed aan gedaan om haar muziekcarrière op een bepaald punt van Californië naar Nashville te verhuizen. In Music City zitten toch de liedjesmakers met jarenlange ervaringen die inmiddels wel weten hoe goede muziek gemaakt hoort te worden.

Dat het met de kwaliteit van Seeker wel goed zit is dus geen verrassing. Of deze plaat een groot publiek gaat bereiken vraag ik mij af. Alhoewel Wishbone een prachtig nummer is die je binnen één keer helemaal inpakt hebben de rest van de plaat meerdere luisterbeurten nodig. Daardoor zal de massa het niet snel oppakken. Seeker is vooral een plaat voor de verfijnde muziekluisteraar die genres zoals blues, jazz en roots makkelijk kunnen hebben. In deze genres blinkt Brigitte DeMeyer uit en Seeker is op z’n zachts gezegd een indrukwekkende toevoeging aan haar oeuvre. (BDM Music)

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums