Logo Orange Flag Music 2023

Charlotte Cornfield – Could Have Done Anything

Charlotte Cornfield - Could Have Done Anything album cover

Charlotte Cornfield wordt Canada’s best kept secret genoemd. Echter is ze niet meer zo’n groot geheim, want ze brak door met haar album Highs in the Minuses in 2020. Dat succes bracht haar vele nieuwe fans, meer bekendheid en ze zou mogelijk jaren kunnen toeren voor veel mensen. Maar wat ze deed was totaal iets onverwachts. 

Ze besloot om een busje te huren en naar de Hudson Valley te rijden. Charlotte Cornfield ging op bezoek bij Dreamland Recording Studios om bekende producer Josh Kaufmann te ontmoeten. Josh Kaufmann zou je kunnen kennen van geweldige albums van Cassandra Jenkins, Anaïs Mitchell en zijn eigen band Bonny Light Horseman.

Charlotte Cornfield en Josh Kaufman kende elkaar nog niet, maar zijn waarschijnlijk in contact gekomen door het succes van haar album uit 2020. Desalniettemin is Could Have Done Anything een pareltje geworden waar zowel Cornfield als de productie van Kaufman optimaal en subliem stralen. 

Could Have Done Anything is een hele zachte plaat en de muziek kabbelt heel langzaam voort. Maar dat betekent niet dat het een saaie plaat is, want er valt genoeg te genieten. Het stemgeluid van Charlotte Cornfield ligt prettig in het gehoor en ook de instrumentatie is variërend, kleurrijk en dynamisch. Zachte tonen dus, maar genoeg mee te beleven.

Qua teksten klinkt Could Have Done Anything heel jeugdig. Een van de hoogtepunten, The Magnetic Fields, is daar een heel mooi voorbeeld van. Zo zingt Charlotte Cornfield over dat ze kaartjes heeft bemachtigd voor een uitverkocht concert en dat ze daarmee punten heeft gescoord bij haar vriendje. Het nummer is heel mooi en brengt een soort van onzekerheid met zich mee.

Charlotte Cornfield is al een tijdje aan het werk als muzikante. Toch heeft het lang moeten duren voordat ze succes kreeg. Maar eindelijk na zoveel jaar wordt haar muziek gewaardeerd door het grote publiek. Could Have Done Anything gaat alleen maar bijdragen aan het succes. Josh Kaufmann heeft met deze plaat fantastisch productiewerk geleverd en kan weer een mooi album aan zijn indrukwekkende lijstje toevoegen. Dit album is krachtig in z’n eenvoud en een heerlijk zomers plaatje ideaal om op te zetten als je rust zoekt. Eenvoudige liedjes, eenvoudige teksten, soms is er niet meer nodig dan dat.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment