Logo Orange Flag Music 2023

Chatham Rabbits – The Yoke is Easy, the Burden is Full

Chatham Rabbits - The Yolk is Easy, the Burden is Full album cover

Chatham Rabbits zijn Sarah en Austin McCombie die samen gevoelige en breekbare folk muziek maken. De banjo is de kenmerkende stijl en veel aanwezig op hun tweede album genaamd The Yoke is Easy, the Burden is Full. Voor wie Mandolin Orange bekend in de oren klinkt zijn de Chatham Rabbits een goed alternatief.

Chatham Rabbits komen oorspronkelijk uit North Carolina en de natuur die volop aanwezig is in deze staat gelijk aan de muziek die dit duo maakt. Sarah begon in de folk band The South Carolina Broadcasters op 18-jarige leeftijd en Austin speelde in de elektronische band DASH uit California.

De twee zagen elkaar voor het eerst tijdens een Mandolin Orange concert in 2013. Er was gelijk een wederzijdse klik. In 2015 trouwden ze met elkaar. Nog steeds vast aan een normale voltijdbaan besloten ze in 2019 hun werk carrières op te zeggen en vol voor de muziek te gaan. Het resultaat was hun debuut All I Want From You en de toewijding aan het touren door het land. Ook in de studio zaten ze niet stil, want vorig jaar kwam The Yoke is Easy, the Burden is Full uit.

Met het altijd lastige tweede album hebben de Chatham Rabbits geen problemen. The Yoke is Easy, the Burden is Full brengt authentieke folk liedjes waar de banjo op de voorgrond treedt. De banjo wordt overigens bespeeld door Sarah McCombie en de akoestische gitaar neemt Austin voor zijn rekening. Ook zijn de mandoline en fiddle regelmatig te horen. Vocals worden afgewisseld waarbij Austin voornamelijk de dominante factor is.

Je hoort op The Yoke is Easy, the Burden is Full hoe gemakkelijk de Chatham Rabbits het ene naar het andere pareltje uit hun mauw schudden. Ondanks dat de band nog niet zo lang bestaat is de kwaliteit te horen. Er zit ontzettend veel potentie in deze band.

Met The Yoke is Easy, the Burden is Full hebben Austin en Sarah McCombie een geweldige tweede plaat afgeleverd. Ik wil zelfs stellen dat ze zich kunnen meten met het ‘grote’ Mandolin Orange. Ik raad dit duo zeker aan als je van de muziek van Mandolin Orange houdt. Chatham Rabbits zal je zeker gaan bevallen. Het duo zet de stijgende lijn van de eerste plaat door en ik voorspel een mooie toekomst.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment