Logo Orange Flag Music 2023

Chris Murphy – The Road and the Stars

Chris Murphy - The Road and the Stars album cover

Je moet ervan houden, albums met een lange speelduur. Soms verslapt de aandacht en is het op het klokje kijken, maar soms lijkt de tijd voorbij te vliegen. Chris Murphy maakt met The Road and the Stars een album van ruim een uur. En gelukkig weet deze ervaren muzikant uit Los Angeles het spannend genoeg te houden waarbij tijd geen rol speelt.

Chris Murphy is overigens niet zomaar een muzikant. Hij heeft meer dan dertig jaar ervaring in het vak en weet inmiddels diverse instrumenten op professionele wijze te bespelen. Zo weet hij te excelleren met instrumenten zoals viool, mandoline, gitaar en percussie. Allemaal instrumenten die je terughoort op The Road and the Stars.

Het mooie van The Road and the Stars is dat het vele genres beslaat. Chris Murphy verkent roots rock, celtic, bluegrass, folk, wereldmuziek, blues en jazz en het laat duidelijk horen dat hij van alle markten thuis is. Het album is eclectisch en er gebeurt ontzettend veel. Het wordt geen moment saai en de muziek hield mijn aandacht tijdens het luisteren met gemak meer dan een uur vast.  

The Road and the Stars kent qua structuur van alles wat. Zo heb je de standaard studio liedjes met zang. Maar ook hoor je een aantal live liedjes met publiek en een aantal instrumentals. Dat komt misschien wat ongebalanceerd over, maar ik heb mij er weinig aan geërgerd. Chris Murphy weet wel degelijk de balans te houden en alle liedjes zijn stuk voor stuk kwaliteit.

Chris Murphy beweegt zich dus al een tijdje door de wereld van muziek en heeft door de jaren heen best wat vrienden gemaakt. The Road and the Stars is dan ook allesbehalve een solo project. Zo is het opvallend dat Ted Russell Kamp een aantal liedjes op de bass mee doet. Je kunt hem kennen van zijn uitstekende solo platen. Andere opvallende namen zijn Tim O’Brien op de mandoline en Nate LaPointe op de gitaar. 

Heb je de concentratie om ruim een uur kwaliteit muziek te luisteren, dan mag je The Road and the Stars niet missen. Chris Murphy laat met dit album horen dat hij na meer dan dertig jaar nog steeds sterk staat en voldoende inspiratie in het vat heeft om krachtige nieuwe muziek te produceren. Voor mij is dit album een en al genieten door de fantastische regenboog aan diverse instrumenten en het prettige stemgeluid. Een uur kan lang duren, maar kan ook snel voorbijgaan en dat laatste is hier van toepassing. Heerlijk.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums