Logo Orange Flag Music 2023

William Beckmann – Here’s To You, Here’s To Me

William Beckmann - Here's To You, Here's To Me album cover

Vorig jaar zorgde William Beckmann voor aardig wat buzz met zijn debuutalbum Faded Memories. Het album kreeg alle aandacht van de Texas country scene, maar ook kreeg hij positieve kritieken van grote nationale media. Het bracht hem op de Amerikaanse country kaart en een vervolg kon dan ook niet uitblijven: Here’s To You, Here’s To Me.

Dit nieuwe album kwam voor mij als een verrassing. Here’s To You, Here’s To Me had geen normale aankondiging een paar maanden van tevoren en werd gewoon zomaar uitgebracht op streamplatformen. Dit zijn altijd de leukste releases en ik had wel zin in nieuwe muziek van William Beckmann. Faded Memories heeft hier dit jaar nog genoeg opgestaan.

Ook ik was vrij positief over Faded Memories. Ben je niet bekend met dit album, dan raad ik je aan om het te gaan luisteren. Het zal je niet teleurstellen. Ik merkte op dat William Beckmann veel mijmert over zijn liefdesperikelen. Hij is een jonge Texaan, lust een aardig drankje en houdt van het vrije leven. Helemaal niets mis mee en het leverde met dat album prima country muziek op.

Wat dat betreft is Here’s To You, Here’s To Me niet heel anders dan Faded Memories. Je merkt dat het platenlabel zijn succes heeft ingezien en op hetzelfde pad verder gaat waar het is gebleven. Verwacht op dit album dan ook prettig in het gehoor liggende country liedjes over liefde, liefde, liefde, een beetje drank en het zware leven als een muzikant.

Als je succes hebt als country artiest in Amerika dan openen er allemaal interessante deuren. Voor William Beckmann geldt dat ook. Zijn succes van Faded Memories resulteerde in het toeren met bekende artiesten zoals Parker McCollum, Koe Wetzel en Randy Rogers Band. Grote uitverkochte zalen en ook nog eens een Grand Ole Opry debuut dit jaar. Je kunt het slechter treffen.

Een leuke verrassing dus, album nummer twee: Here’s To You, Here’s To Me. William Beckmann zet zijn succes door en doet dat met prima liefdesliedjes. Je kunt het nu al een soort van kenmerk van zijn muziek noemen, alhoewel liefde in muziek toch wel een beetje cliché is. Maar met de kwaliteit van de liedjes zit het gewoon prima in orde. Ik verwacht dat het platenlabel dit album van de nodige promotie gaat voorzien en dat deze William nog groter gaat worden dan hij al is. En het is hem natuurlijk helemaal gegund.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums