Logo Orange Flag Music 2023

Cody Jinks – Red Rocks Live

Cody Jinks - Live at Red Rocks album cover

Op de valreep voor het einde van 2020 laat Cody Jinks weer eens van zich horen. Dit keer met een live album opgenomen in het beroemde Red Rocks Amphitheatre in Colorado. Een meer dan anderhalf durend concert met de grootste hits uit het oeuvre van deze outlaw artiest. Tevens is het zijn eerste live album ooit die hij uitbrengt.

Cody Jinks is inmiddels een grote naam binnen de country muziek. Desondanks is hij nog steeds een onafhankelijke artiest die de eigen touwtjes stevig in handen houdt. Geen bemoeizucht van platenlabels. Zo bracht hij vorig jaar twee albums achter elkaar uit, After the Fire en The Wanting. Iets wat een platenlabel niet snel zou doen. Overigens als Cody Jinks een onbekende voor je zijn dat prima albums om mee te beginnen. Van daaruit kan je terugwerken naar eerdere albums. Je zult er geen spijt van krijgen.

Dit jaar lanceerde Jinks al een podcast serie en speelde hij zijn doorbraakalbum Adobe Sessions (2015) integraal als livestream op internet. En vorige maand kondigde hij Red Rocks Live aan. Er zijn nog meer projecten waar Cody Jinks mee bezig is en waar we volgend jaar ongetwijfeld meer van gaan horen. Oh en niet te vergeten dat dit jaar zijn muziek platinum en goud is gegaan. Een hele knappe prestatie en voor Amerikaanse standaarden zijn dit ongeveer de hoogste awards die je kan behalen als muziekartiest.

Het Red Rocks Live album is een aaneenschakeling van nummers, letterlijk en figuurlijk. Je hoort geen interactie met het publiek, maar alleen Jinks die zijn nummers speelt. Meer is er eigenlijk ook niet nodig. De audio kwaliteit is acceptabel. Je hoort natuurlijk wel het publiek op de achtergrond. Dat is hierbij alleen maar sfeerverhogend en helemaal niet storend.

De setlist is een mix van nummers vanaf debuut Less Wise (2010) tot Lifers (2018). Op het nummer Big Last Name doen Paul Cauthen en Ward Davis mee. Daarnaast speelt Jinks een cover van Alan Jackson’s Chasin’ That Neon Rainbow. Dat is het enige opmerkelijke aan dit live album. De rest is zoals we Cody Jinks kennen. Somewhere in the Middle, Mamma Song, Must Be the Whiskey en David. Als je een beetje bekend bent met Cody Jinks is Red Rocks Live een feest van herkenning.

Cody Jinks blijft vooral zichzelf en geeft waar het publiek om vraagt. Natuurlijk zijn er altijd nummers die worden gemist. Zo had ik graag We’re Gonna Dance gehoord. Maar bijvoorbeeld ook meer van het album 30, zoals 13 Years en Looking for a Friend. Over het algemeen ben ik erg tevreden hoe Jinks dit live album heeft uitgebracht.

Het is in ieder geval duidelijk dat Jinks elk jaar wel iets nieuws uitbrengt. Is het niet een nieuw album dan wel een podcast of live album. Volgend jaar belooft veel goeds als je leest waar hij op dit moment allemaal mee bezig is. Tot die tijd zijn er genoeg albums om op terug te vallen en dit live album kan daar zeker aan toegevoegd worden.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment