Logo Orange Flag Music 2023

Gracie Lane – Doing My Time

Gracie Lane - Doing My Time album cover

Gracie Lane is een country artiest uit Asheville, North Carolina. Ze is al meer dan tien jaar actief, maar Doing My Time is pas haar eerste debuutplaat. Wat de reden precies is waarom ze zolang gewacht heeft met muziek produceren in de studio weet ik niet. Maar wat ik wel weet is dat dit album een van de betere country platen van het jaar is. 

Doing My Time kent een lange aanloop. Gracie Lane begon in 2019 met de productie van haar debuut. Doordat de pandemie kwam overwaaien werd het produceren en releasen van het album uitgesteld met maar liefst vier jaar. Maar deze maand verscheen het album dan eindelijk in al zijn glorie en was het lange wachten meer dan waard.

Gracie Lane produceert met Doing My Time geweldige country. Ze beschikt over een fantastische band en je hoort dat het allemaal muzikanten met ervaring zijn. Met name straalt John James Tourville met instrumenten zoals de pedal steel en de banjo. Maar ook Mick Glasgow op de bass, Evan Martin op de toetsen en Stacey Ann Glasgow op de drums mogen genoemd worden.

Ik vind het dus best opmerkelijk waarom Gracie Lane zolang heeft gewacht met het uitbrengen van haar debuut. Het komt in ieder geval wel de kwaliteit ten goede. Doing My Time klinkt ontzettend overtuigend en is een heerlijke luistertrip. Deze country liedjes kunnen makkelijk concurreren met het beste wat het genre tegenwoordig te bieden heeft.

Ben je een liefhebber van country muziek dan zal je vast Margo Price kennen. Ben je er nog wat fanatieker in dan zal ook Whitney Rose je iets zeggen. Ik vind Gracie Lane heel goed te vergelijken met deze twee artiesten. Niet alleen qua zang, maar hoe ze zich presenteert en hoe ze zich uitstraalt. Uitdagend en vol met zelfvertrouwen. 

Gracie Lane weet met Doing My Time een fantastisch debuut neer te zetten, maar krijgt nog vrij weinig aandacht. Jammer, want dit soort hedendaagse country muziek is ontzettend waardevol. Hopelijk wordt er wat meer aan promotie gedaan, want dat is het meer dan waard. Ik ben helemaal overtuigd van deze dame en kan alleen maar veel lof hebben over de muziek en het iedereen aanraden met een liefde voor country.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment