Logo Orange Flag Music 2023

Adam Lytle – This Is The Fire

Adam Lytle - This Is The Fire album cover

Het is herfst, de dagen worden korter en het zijn heel jammer koude dagen. Dat vraagt natuurlijk om donkere muziek waarmee je de dagen door kunt komen. Adam Lytle weet heel goed antwoord te geven en maakt met This Is The Fire de perfecte donkere dagen plaat. De melancholische en duistere klanken heersen op dit album. 

This Is The Fire is de eerste plaat van Adam Lytle als soloartiest. Maar hij weet wat muziek maken is, want hij speelde eerder in verschillende bands zoals Quicksilver Dream en Wild Leaves. Je merkt dan ook aan dit solodebuut dat de muziek met veel vakkundigheid en professionalisme is geproduceerd en dat er met name op de kleine details is gelet.

De basis van de meeste liedjes op This Is The Fire ligt bij de akoestische gitaar van Adam Lytle. Met dit instrument worden veel nummers geopend. Maar daarna ontvouwen zich er wonderschone strijkers, bass gitaren en drums. Dit zorgt dat er een grauwe, melancholische gloed over de muziek komt. Wat een pracht om naar te luisteren.

Niet alleen weten de instrumenten veel duisternis te brengen op This Is The Fire. Dat doet ook het donkere stemgeluid van Adam Lytle. Je zult al snel vergelijkingen maken en ik kom dan bij een artiest zoals Luke Elliot. Maar daar houdt het niet op, want ook zul je namen opmerken zoals Leonard Cohen en Scott Walker.

Een album zoals This Is The Fire moet in je straatje passen. Adam Lytle weet een heel cinematische sfeer te creëren op dit album en je moet even de tijd vrijmaken en de rust opzoeken om het te kunnen waarderen. Maar met een goede koptelefoon zul je merken dat je dit album fantastisch gaat vinden. Althans, als je geïnteresseerd bent in donkere indie muziek. 

Adam Lytle weet met This Is The Fire een geweldig solodebuut te produceren. Het doet mij zoals gezegd veel denken aan een artiest zoals Luke Elliot, maar dan iets minder groots. Het album heeft een hele donkere inkleuring en dat geldt ook voor de teksten. Deze plaat staat hier al een aantal dagen op en het blijft een boeiend spektakel. Soms hoeven albums niet veel moeite te doen om te overtuigen en dat is hier het geval. Duister, dat aan de ene kant wel, maar ook ontzettend mooi.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment