Logo Orange Flag Music 2023

Jason Eady – Mississippi

Jason Eady - Mississippi album cover

Ik heb altijd interesse in country muziek uit Texas. Met name artiesten zoals Randy Rogers Band, Wade Bowen, Jamie Lin Wilson, Flatland Cavalry, Kaitlin Butts en Courtney Patton hoor ik graag nieuw werk van. Ook bij deze kliek hoort Jason Eady. Een gevestigde naam binnen Texas country, genoeg albums op de teller en dit jaar terug met een nieuw album genaamd Mississippi.

Waarom geeft Jason Eady zijn nieuwe album de naam Mississippi mee als hij in Texas woont en Texas country maakt? Dat komt omdat hij helemaal niet is opgegroeid in Texas, maar Mississippi. Als je zijn albums een beetje kent, dan zul je hebben gemerkt dat hij altijd wel een nummer verwerkt met blues invloeden. Dit keer heeft hij besloten om het anders aan te pakken en blues all-in in te gaan.

Het idee om een album te produceren met veel blues tinten ontstond al heel snel. Namelijk gelijk al na het afronden van zijn uitstekende vorige plaat To the Passage of Time. Zijn vriend en producer Gordy Quist vroeg aan Jason Eady wat hij de volgende plaat wilde gaan doen. Zonder al te veel twijfels werd er besloten om een country plaat te produceren met de focus op blues. Het is immers waar zijn roots liggen.

Jason Eady hoeft zich eigenlijk niet meer zo nodig te bewijzen. Hij heeft door de jaren heen veel succesvolle albums uitgebracht en is een soort van household name binnen de Texas scene. Mississippi is dan ook echt iets wat hij zelf wilde doen en kijken wat het zou opleveren. Als je luistert naar dit album dan zul je concluderen dat dit helemaal geen slecht idee van hem is geweest.

Alhoewel Mississippi nog steeds een echte Jason Eady plaat is hoor je duidelijk zijn blues roots terug. Het hele album is in een keer live opgenomen inclusief de vocals. Jason Eady en producer Gordy Quist hebben ervaren muzikanten uitgenodigd om de blues te geven aan de muziek. Het album heeft een ontzettend lekker ritme en je komt tijdens het luisteren helemaal in de stemming om de dansvloer te betreden.

Kwaliteit is nooit het probleem geweest bij Jason Eady en dat is het dit keer ook niet. Mississippi doet wat het moet doen en doet het goed. Leuk dat het net even iets anders is dan zijn andere platen. Hij heeft altijd de interesse gehad om zijn jeugd te verwerken in zijn muziek en is er wat mij betreft uitermate goed in geslaagd. Een sterke country plaat met heerlijke tinten van blues en ook nog een beetje soul. Ik had niet anders dan dit soort kwaliteit verwacht. 

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment