Logo Orange Flag Music 2023

Jenna Paulette – The Girl I Was

Jenna Paulette - The Girl I Was album cover

Jenna Paulette is the real deal. Ze is opgegroeid met het ranch leven in Texas en weet hoe het is om elke dag in de weer te zijn met het familieleven, de dieren en de ruige vlaktes van de Lone Star State. Ook is ze opgegroeid met country muziek en besloot een aantal jaren geleden naar Nashville te verhuizen om het groot te maken als een country artiest. The Girl I Was is haar debuut.

De invloeden van Jenna Paulette variëren van oude country artiesten en nieuwe country artiesten. Als klein meisje op de ranch werd er vaak George Strait gedraaid. Maar in haar tienerjaren kwam ze ook in aanraking met artiesten zoals Miranda Lambert en Kacey Musgraves. De muziek heeft haar gevormd en ontwikkeld tot de artiest die ze nu is.

Tijdens het luisteren van The Girl I Was kon ik niet anders dan glimlachen. Dat bedoel ik in positieve zin. Het hele album is heel authentiek van opzet en je hoort aan alles dat Jenna Paulette gevormd is door haar jeugd en dat uitstraalt in haar muziek. Dat betekent echte country liedjes waar bepaald niet is ingehouden met traditionele instrumentatie. Een waar genot en plezier om naar te luisteren.

De instrumentatie van The Girl I Was is dan ook fantastisch. Het is een hele nette productie en uitstekend te noemen voor Nashville standaarden. Zo worden er veel fiddle, pedal steels, gitaren en piano’s verwerkt. Het geweldige palet aan instrumenten zorgt voor een natuurlijk country geluid en maakt het ideaal geschikt voor honky tonks en country bars. 

Jenna Paulette heeft in haar teksten ook zeker iets te vertellen. Het is zoals je mag verwachten van een jonge cowgirl. Zo mijmert ze over de dagelijkse dingen van het leven. Denk aan hartzeer en het ranch leven. Maar ook heeft ze op The Girl I Was een aantal eenvoudige liedjes over drank en het uitgaansleven. Meestal zijn dit soort onderwerpen simpel, maar het wordt op een hele volwassen manier verteld.

The Girl I Was is niet zoals de muziek van Miranda Lambert of Kacey Musgraves. Daarvoor is Jenna Paulette té authentiek. Ze is een echte cowgirl, weet wat hard werken is en dat levert geweldige country muziek op. Er is een nieuwe jonge lichting country artiesten opgestaan in Nashville. Een lichting die oude country muziek waarderen en verwerken in hun muziek. Het zal geen miljoenen luisteraars bereiken zoals mainstream country, maar de roots zijn belangrijk om niet te vergeten. Jenna Paulette heeft heel knap werk afgeleverd en zal haar thuis trots hebben gemaakt, maar zeker ook het country genre.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums