Logo Orange Flag Music 2023

Jax Hollow – Only the Wild Ones

Jax Hollow - Only the Wild Ones - album cover

Nashville, Tennessee is uiteraard het thuis van country muziek. Elke week komen er geweldig nieuwe albums uit. En ja, er zitten ook een hoop missers tussen. Maar niet alleen is Music City goed in het produceren van country muziek. Ook krijgen andere muziek genres ruimte om te floreren, zoals het rock genre. Jax Hollow is zo’n Americana rock artiest en heeft een nieuw album uit genaamd Only the Wild Ones.

Jax Hollow heeft een studie songwriting afgerond op het Berklee College of Music en bevindt zich inmiddels meer dan tien jaar in Nashville. In die tussentijd is er veel gebeurd. Ze heeft een aardige naam weten op te bouwen en geeft elk jaar gemiddeld 200 shows. Daarnaast werkt ze met grote namen binnen de muziekindustrie. Haar debuutalbum Underdog Anthems is bijvoorbeeld geproduceerd door muzieklegende Michael Wagener. 

Niet alleen in de Verenigde Staten maakt ze naam en geeft ze veel shows. Ook schuwt Jax Hollow de rest van de wereld niet. In Europa geeft ze graag veel optredens en treedt ze samen op met grote artiesten zoals Peter Karp en Marco Mendoza. Dat deze jonge rocker nog geen grote bekendheid heeft verworven is vreemd, maar wat niet is kan nog komen.

Een grotere bekendheid verwerven kan zeker gaan gebeuren als je luistert naar haar nieuwe plaat. Het album is zeer bevlogen en Jax Hollow is op Only the Wild Ones energiek en krachtig. Niet alleen wordt er geweldige rock gebracht, maar ook de geweldige teksten zorgen voor extra power. De studie songwriting is niet voor niets geweest. 

Verwacht op Only the Wild Ones veel zwaar gitaargeweld. De scheurende gitaren worden op zeer vakkundige wijze ten gehore gebracht en Jax Hollow weet het op uitstekende wijze te presenteren. Af en toe hoor je ook wat zachte geluiden, zoals strijkers, akoestische gitaren en banjo’s. Maar al snel wordt duidelijk dat de tinten rock het overheersende geluid zijn op dit album.

Jax Hollow weet Europa dus ook te vinden, maar opmerkelijk genoeg hoor ik heel weinig in Nederland over haar. Only the Wild Ones kwam op mijn pad door het scrollen van een Britse Americana website. In ons land heb ik er de afgelopen tijd helemaal niets over gehoord en dat is toch wel een beetje zonde. Dit album is onderscheidend genoeg om een groot publiek aan te spreken. Dat geldt zowel voor de muziek als de teksten. Maar wie weet, wat nog is kan nog komen. Vooralsnog blijft dit album een soort onontdekt pareltje uit Nashville. Heb je zin in krachtige Americana rock met een machtig stemgeluid dan weet je nu waar je moet zijn.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment