Logo Orange Flag Music 2023

Jim Lauderdale – Game Changer

Jim Lauderdale - Game Changer album cover

Sommige country artiesten weten van geen ophouden. Charley Crockett brengt de laatste jaren twee albums per jaar uit en ook Jim Lauderdale weet zijn productie aardig op te schroeven de laatste jaren. Besprak ik vorig jaar het uitstekende Hope, dit jaar is Lauderdale alweer terug met een nieuwe plaat genaamd Game Changer.

Het doel van Jim Lauderdale is met zijn nieuwe platen steeds weer wat beter te worden dan de vorige. Ik vind dat een nobel doel en naar mijn mening is Game Changer net weer een stukje beter dan Hope. De plaat staat bol van de country songs en benadert country grootheden zoals Merle Haggard en George Jones. Het is heerlijk vertoeven met deze plaat van Lauderdale en dat op zeer traditionele wijze.

Game Changer is alweer het 34e album van Jim Lauderdale en ook op deze plaat weet hij een behoorlijk niveau aan te tikken. Het is inderdaad wel zo dat je van traditionele country moet houden om deze plaat te kunnen waarderen. Maar gelukkig zet ik regelmatig nog platen op van Haggard en Jones en heb ik helemaal geen problemen met het geluid wat Lauderdale hier produceert.

Deze Game Changer is opgenomen in het fameuze Blackbird Studios in Nashville en de productie komt op naam van Jay Weaver. Jim Lauderdale schreef alle nummers de afgelopen jaren en gaan onder andere over liefde en het plezier van het leven. Maar ook over hartzeer en wanhoop. Want dat hoort ook bij het leven volgens Lauderdale. Ik geef hem geen ongelijk.

Sinds 1991 produceert Jim Lauderdale country muziek en hij heeft inmiddels een aardig indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Ik heb nog heel wat te ontdekken, want alleen zijn vorige album Hope en deze is mij bekend. Maar als ik zo de reacties zie op zijn albums dan staat mij een geweldige tijd te wachten. Ik heb de komende weken mijn huiswerk te doen. En dat doe ik natuurlijk niet met tegenzin.

Game Changer is een winnaars album en Jim Lauderdale laat wederom horen waarom hij tot de beste country artiesten van dit moment hoort. Met name fans van traditionele country muziek moeten Jim Lauderdale kennen en maar al te blij zijn met alweer een nieuwe plaat. Game Changer is net zoals Hope een geweldig stukje country muziek. Hopelijk blijft Lauderdale de inspiratie behouden om elk jaar een nieuwe plaat uit te brengen. Mij hoor je in ieder geval niet klagen, laat de muziek maar komen.

Uitgebracht door Sky Crunch Records

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums