Logo Orange Flag Music 2023

Josh Grider – Long Way from Las Cruces

Josh Grider - Long Way from Las Cruces album cover

Zo tegen het einde van het jaar krijgen we als kers op de taart een nieuwe plaat van Josh Grider uit Texas. Eerder dit jaar werden we al verblijd met andere Texas country albums zoals die van Jon Randall, Flatland Cavalry en Cody Jinks. Josh Grider mag dan nog niet zo populair zijn als die namen, met Long Way from Las Cruces kan hij wel eens door gaan breken bij een breder publiek.

Dat is natuurlijk wel altijd afwachten, omdat de vijver van country muziek overvol is. Je moet veel passie, geduld en een grote dosis geluk hebben om een country ster te worden. Als je naar de Texas country charts kijkt begrijp je waarom het zo ontzettend moeilijk is om een plek bovenin te pakken. Desalniettemin ben ik van mening dat Josh Grider met zijn nieuwe plaat best mag gaan scoren.

Ik leerde Grider kennen tijdens zijn album Good People uit 2018 die ik best te smaken vond. Authentieke Texas country muziek waarvan ik vind dat dat album uitermate geschikt is voor de broeierige hony tonks en bars door heel Texas en daarbuiten. Doet Long Way from Las Cruces veel anders dan zijn voorganger? Nee helemaal niet, wat je hier krijgt is weer bevlogen en speelse country muziek ready-made voor de honky tonks.

De muzikale inkleuring helpt daar erg bij, want die is Texas country als het maar kan. Ook gaat er lof uit naar de stem van Josh Grider, want die is krachtig, sterk en duidelijk voor country muziek gemaakt. Het verloopt allemaal heel soepel en zwoel net zoals een jongere George Strait in de jaren 80 van vorige eeuw. Leuke vergelijking en geheel terecht.

Long Way from Las Cruces is een korte plaat van iets onder de 30 minuten. Maar elk minuut wordt heel goed benut en kwaliteit wordt hier boven kwantiteit gezet. Zoals gezegd zijn de honky tonks en bars niet ver weg en is de muziek op deze plaat speels en bevlogen. Soms neemt Josh Grider wat gas terug en laat zijn gevoelige kant horen. Dat gebeurt zowel in de muziek als in zijn teksten. Je kan op deze plaat ook heerlijk weg zwijmelen.

Interessant om tegen het einde van het jaar nog een verfrissende country plaat uit Texas te horen. Josh Grider doet op Long Way from Las Cruces alles goed en maakt op mij wederom erg veel indruk. De formule is inmiddels wel bekend, maar dat maakt helemaal niet uit als het met de muziek maar goed zit. En met de muziek die je hier hoort zit het behoorlijk goed. Josh Grider, geef hem een kans en hij zal je niet teleurstellen, dat is bij deze beloofd.

Uitgebracht door Boot Strap Records

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment