Logo Orange Flag Music 2023

Lance Roark – Better Man

Lance Roark - Better Man album cover

Americana artiest Lance Roark komt uit Oklahoma. Deze Amerikaanse staat ligt naast Texas. Natuurlijk komen uit Texas de beste country artiesten, maar ook Oklahoma weet zo z’n artiesten te brengen. Denk alleen al aan een Turnpike Troubadours, John Moreland en John Calvin Abney. Er zijn er vast meer. Roark is een jonge knaap en brengt met Better Man vrolijk leven in de Oklahoma muziek scene.

Om gelijk al een snel antwoord te geven of Lance Roark een grote kan gaan worden. Ja, dat kan hij zeker. De muziek op Better Man klinkt zo authentiek als wat en het wordt duidelijk dat we hier met een groot talent te maken hebben. Ik denk dat als hij dit pad volgt dat hij net zo groot kan worden als een Colter Wall en misschien zelfs een Tyler Childers.

Dat Lance Roark veel talent heeft als singer songwriter blijft niet onopgemerkt. Hij weet namelijk zijn weg door het Oklahoma muzieklandschap aardig te vinden en heeft bekende namen bij dit Better Man weten te betrekken. Zo schreven onder andere RC Edwards en Hank Early van Turnpike Troubadours mee om het album vorm te geven. 

Better Man is een waar pareltje om ontdekt te worden. Lance Roark mag pas net aan het begin van zijn muzikale carrière staan, hij maakt met dit album een ontzettend goede en gedreven indruk. Je hoort de energie, het enthousiasme en de passie. Een man met een missie om Americana muziek naar een nieuw niveau te brengen. 

De muziek wordt geweldig ingekleurd met een divers palet aan instrumenten. Ook op dit vlak heeft Lance Roark het uitstekend voor elkaar. Zijn band weet een geweldig geluid te produceren en je hoort dan ook een fijne productie met een vol geluid. Met name ben ik gecharmeerd van de pedalsteel klanken, maar ook het wat zwaardere rock ‘n roll geluid spreekt mij erg aan. 

Het hele plaatje Lance Roark klopt. Hij heeft een intrigerend stemgeluid dat al snel doet denken aan Tyler Childers. Maar ook qua teksten weet deze jongeman het aardig te brengen. Teksten vanuit het hart en teksten over de moeilijkheden van het leven in zijn staat Oklahoma. Het komt allemaal vanuit het hart met een enorme dosis passie en liefde voor de muziek. 

Afwachten wat Better Man dit jaar gaat doen. Ik hoor er nog vrij weinig over, maar dit plaatje mag gehoord worden door elke Americana luisteraar. Het is niet heel lang, ik vind het zelfs een beetje kort, maar Lance Roark maakt een ongelofelijk sterk debuut. Dit is Americana muziek zoals Americana muziek hoort te zijn en bevat veel meer dan dat. Geef dit talent de kans en hij zal je niet teleurstellen.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment