Logo Orange Flag Music 2023

Lucero – When You Found Me

Lucero - When You Found Me album cover

Country rock, alternatieve rock, Americana, southern rock. Noem het wat je wilt, maar Lucero staat altijd garant voor kwaliteit. Al sinds begin 21e eeuw maken ze muziek en stellen nooit teleur. Ze hanteren een vaste formule van rock muziek die dus vleugjes country, americana en southern rock in zich hebben. Ook nieuwe plaat When You Found Me is weer van hoog kwalitatief niveau met hier en daar een opmerkelijke verandering van geluid.

Het uitgangspunt van When You Found Me volgens frontman Ben Nichols was een classic rock plaat. Dat is deze plaat absoluut geworden. Je ontkomt er gewoonweg niet aan. Vanaf eerste nummer Have You Lost Your Way? is het een grote achtbaan die af en toe versnelt, maar soms ook op de rem trapt.

Maar wat is dan die verandering van geluid als When You Found Me een rock plaat is geworden? Als je goed luistert hoor je accenten van synthesizers. Een elektronisch geluid. Dat komt op het conto van bandlid Rick Steff. Steff is diegene die de piano bespeelt op Lucero albums. Dat doet hij al zo’n tien jaar en daarnaast verzamelt hij vintage synthesizers. Dat is de uiteindelijke reden waarom je op When You Found Me lichte elektronica hoort. Geen zorgen, het rock geluid blijft overheersend, maar als je goed luistert hoor je af en toe wat synthesizers voorbijkomen. Een aardig accent wat de band goed toepast.

En zo blijft Lucero zich ontwikkelen en goede platen uitbrengen. When You Found Me is juli 2020 opgenomen in de Sam Phillips studio in Memphis. Samen met producer en vriend van de band Matt Ross-Spang is de plaat tot stand gekomen. Ross-Spang was overigens ook betrokken bij vorige plaat Among the Ghosts. Voor de producer was het dit keer wennen met de bijkomstigheid van de synthesizers. Een instrument waar hij niet bekend mee was. Desondanks is When You Found Me strak geproduceerd met weinig oneffenheden. Resultaat blijft grotendeels een typische Lucero plaat.

Doet Lucero met When You Found Me echt verrassen? Dat ook weer niet. En dat maakt helemaal niet uit. Dit is een getalenteerde en ervaren band die inmiddels de klappen van de zweep kent. Het zit kwalitatief allemaal sterk in elkaar en je weet vanaf het eerste nummer waar je aan toe bent. Je hebt nummers die zoals verwacht als single naar voren zijn geschoven zoals Outrun the Moon en Back in Ohio. Dit zijn nummers die je meteen pakken. Maar een nummer zoals A City on Fire heeft duidelijk ook zijn charme, ondanks dat het misschien wat minder uitgesproken is.

When You Found Me is simpel gezegd klasse. Een band die keer op keer weet te leveren. Er zit enige ontwikkeling in met elektronische invloeden, maar dat doet geen afbreuk aan het geluid waar Lucero al twee decennia aan werkt. Zullen we met een nieuwe plaat een volledige synthesizer plaat kunnen verwachten van Lucero? Ik denk het niet. De band kent zijn eigen kracht, passen het hier en daar aan, maar blijven trouw aan alternatieve rock. Of was het nu country rock, Americana of Southern Rock? Geen probleem, geef je over aan de muziek en je wordt op een meer dan prettige manier beloond. (Liberty & Lament / Thirty Tigers)

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment