Logo Orange Flag Music 2023

Rainbow Girls – Welcome to Whatever

Rainbow Girls - Welcome to Whatever album cover

We zitten in december en nieuwe albums zijn schaars. Er komt hier en daar nog wel wat leuks langs, zoals Welcome to Whatever van Rainbow Girls. Deze band uit Californië maakt al redelijk wat jaren naam binnen de Amerikaanse indie scene. Ze weten ieder nieuw album indruk te maken en krijgen veel lovende kritieken van zowel de muziekcritici als de luisteraar.

Rainbow Girls bestaat uit Erin Chapin, Caitlin Gowdey en Vanessa Wilbourn. Typisch een soort van jong schoolbandje waarbij het allemaal een beetje uit de hand is gelopen. Ontstaan in 2010 en in 2018 hadden ze in Amerika hun grote doorbraak met een van hun cover singles. Het succes werd uitgebreid met nieuwe platen en Welcome to Whatever is alweer hun zesde.

Inmiddels zijn de Rainbow Girls een volwaardige band met genoeg ervaring op de teller. De live shows komen en gaan en ze mogen optreden met de wat grotere artiesten, zoals John Craigie en The Brother Comatose. Het zegt genoeg over de kwaliteiten van deze jonge vrouwen. Ze hebben het allemaal heel goed voor elkaar en staan vandaag de dag, na jaren, nog steeds ontzettend sterk.

Met Welcome to Whatever weten Rainbow Girls een hele goede indruk te maken. Het klinkt bevlogen, de meiden zijn scherp in de teksten en de muziek is uitstekend van kwaliteit te noemen. Het is niet zo alsof we dit nog nooit eerder hebben gehoord, maar het album is een leuke luisterervaring en een om niet zo snel te vergeten. Ik begrijp tijdens het luisteren waarom ze succes hebben.

De overtuiging en zelfverzekerdheid hoor je op Welcome to Whatever. Het heeft een lekker tempo, ze kunnen lachen om elkaar en het klinkt allemaal heel ongecompliceerd en ongedwongen. Je merkt dat Rainbow Girls veel plezier hebben gehad in de studio tijdens de productie en dat vertaalt zich naar de kwaliteit van de liedjes. Lang leve de muziek.

Het is echter niet heel handig van ze om Welcome to Whatever net voor de feestdagen uit te brengen. Veel mensen hebben andere dingen aan hun hoofd. Maar als muziekfanaat ben ik er maar al te graag bij om te horen waarom Rainbow Girls zo’n succes hebben in Amerika. En ja, na het luisteren van dit album sta ik er niet raar van te kijken waarom dit zo is. Sterke indie pop liedjes om een leuke tijd mee te beleven. Heb je met kerst en oud en nieuw niet veel te doen, luister eens naar dit plaatje.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums