Logo Orange Flag Music 2023

Randy Rogers Band – Homecoming

Randy Rogers Band - Homecoming album cover

Randy Rogers Band bestaat nu al meer dan twintig jaar en heeft vandaag de dag nog steeds dezelfde samenstelling als toen ze begonnen. Ongelofelijk dat er geen veranderingen hebben plaatsgevonden en ze het nog steeds erg goed met elkaar kunnen vinden. Door de weinige veranderingen hoor je dat ze niet een bepaalde ontwikkeling maken tussen albums, maar je hoort mij niet klagen. Ook nieuwe plaat Homecoming doet wat het moet doen.

De producer van vorige plaat Hellbent uit 2019 was Dave Cobb. Dave Cobb is inmiddels een grote producer van naam en produceerde onder andere albums van Chris Stapleton, Jason Isbell en Sturgill Simpson. Randy Rogers Band heeft voor Homecoming gekozen voor long time friend Radney Foster. De band probeert oude tijden te doen herleven en Foster was betrokken als producer bij de eerste albums van de band.

Homecoming doet dus wat het moet doen. Daar bedoel ik mee dat Randy Rogers Band met deze plaat weinig ontwikkeling laat horen, maar gewoon weer Texas country brengen zoals het hoort. Het hoeft allemaal niet moeilijkdoenerij te zijn en met al te veel complicaties. De mannen hebben plezier in het muziek maken en doen dat op hun eigen vertrouwde manier. Wat is daar mis mee?

Ik ken het oeuvre van Randy Rogers Band een beetje en elk album is het luisteren meer dan waard. In de begin tijden was de productie nog ietwat ongepolijst, maar inmiddels meer dan twintig jaar verder en ze weet hoe goede Texas country hoort te klinken. De volledige band straalt en schijnt wederom weer sterk op Homecoming en de productie klinkt uitstekend.

Overigens weet Randy Rogers zelf ook wel dat ze steeds weer een hetzelfde brengen maar dan in een iets ander jasje. Het komt erop neer dat de bandleden allemaal entertainers zijn en hun fans op de eerste plaats zetten. Randy Rogers Band is wat dat betreft naast studioband ook echt een live band en alhoewel ik nog niet naar concerten van ze ben geweest begrijp ik dat je een uitstekende avond met ze kan beleven. 

Heb je een liefde voor Texas country muziek en ben je nog niet bekend met Randy Rogers Band? Hoog tijd om de albums even aan te zetten. De productie van latere platen, zoals deze Homecoming, zijn een stuk professioneler en netter dan eerdere platen. Maar elk heeft ook zo weer z’n charme. Je zult bij geen teleurgesteld raken. Homecoming is voor de band een terugkeer naar oude tijden beleven, met een vertrouwde producer. Weinig nieuws onder de zon wat dat betreft. Niet jammer, gewoon heel degelijk en Texas country van hoog niveau.

Uitgebracht door Tommy Jackson / Thirty Tigers

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums