Logo Orange Flag Music 2023

Rose’s Pawn Shop – Punch-Drunk Life

Rose's Pawn Shop - Punch-Drunk Life album cover

Het gebeurt niet vaak, maar soms krijg je na één keer luisteren van een album het gevoel dat het gelijk goed zit. Dat je er veel plezier aan gaat beleven en dat het zomaar een favorietje kan gaan worden. Dat is dus het geval met Punch-Drunk Life van Rose’s Pawn Shop. Een band met een bepaalde stijl en een bepaalde uniekheid wat je niet vaak hoort.

Rose’s Pawn Shop produceert muziek met een blend van verschillende genres. Zo verweven ze folk, country en bluegrass met elkaar. De band bestaat uit frontman Paul Givant, Zachary Ross (elektrische gitaar), Tim Weed (fiddle), Stephen Andrews (bass) en Matt Lesser (drums). Ze bestaan al een tijdje, maar de afgelopen jaren is het vrij rustig geweest. Nieuw werk in de vorm van Punch-Drunk Life heeft acht jaar op zich moeten wachten.

Alhoewel ik niet het eerdere werk van Rose’s Pawn Shop ken is dit album toch een behoorlijke binnenkomer. Zoals gezegd weet je soms gelijk dat het goed zit met een album en dat is met Punch-Drunk Life dus het geval. Het is een geweldige luistertrip en ondanks dat het een relatief lange plaat is van 47 minuten gaat de tijd zonder op het klokje te kijken zomaar voorbij. En als dat gebeurt, juist, dan weet je dat het goed zit.

Er zijn veel meer soortgelijke bands zoals Rose’s Pawn Shop. Denk bijvoorbeeld aan Old Crow Medicine Show, Turnpike Troubadours en The Wilder Blue. Deze band kan zich makkelijk bij dit groepje toevoegen qua kwaliteit. Het bevat alles wat een goede Americana band tegenwoordig moet bevatten en op Punch-Drunk Life is het elk nummer genieten met een grote G.

Ik ben daarom ook erg tevreden dat ik Punch-Drunk Life een kans heb gegeven. Er komen ontzettend veel nieuwe albums de laatste tijd uit dus het is moeilijk te bepalen waar je precies tijd aangaat besteden. Gelukkig heb ik Rose’s Pawn Shop een kans gegeven en heb er absoluut geen spijt van. Dit is album wat je steeds weer opnieuw op wilt zetten omdat het allemaal zo sterk en krachtig klinkt. Deze energieke band weet echt wat muziek maken is.

Jammer om te zien dat Rose’s Pawn Shop nog niet heel bekend is vergeleken met eerder genoemde bands. Misschien komt dat omdat ze toch niet met regelmaat nieuwe muziek uitbrengen. Desalniettemin staan er aardig wat tourdata in de planning en proberen deze gasten de muziek wel aan de man en vrouw te brengen. Overigens houden ze optredens binnen Amerika en Europa staat niet op de planning. Maar geef het nieuwe album Punch-Drunk Life een kans en je zult er geen spijt van krijgen. Heerlijk dit soort muziek waar ik maar geen genoeg van kan krijgen. Indrukwekkend stukje Americana muziek van een geweldig authentieke band.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums