Logo Orange Flag Music 2023

Steele Creek – A Long Way from Home

Steele Creek - A Long Way from Home album cover

Het is komkommertijd in de muziekindustrie en de laatste weken valt er weinig te beleven. Hier en daar wat albums uitproberen van het vorige jaar, maar het is vooral uitkijken naar komende weken wanneer het circus weer van start gaat. Toch ging 2022 van start met interessante albums van Josh Moore en Tony Logue, waarbij deze nieuwe debuutplaat A Long Way from Home van Steele Creek absoluut aan mag worden toegevoegd.

Maar wie is Steele Creek precies en om wat voor muziek hebben we het hier? Steele Creek is een project van singer / songwriter Phil Cramer en hij maakt met zijn band Americana muziek. Het is Americana muziek van hoogwaardige kwaliteit waar de professionaliteit in doorsijpelt. De product is fijn vervaardigd en je merkt dat de band die Cramer om zich heen heeft verzameld uitstekend op elkaar is ingespeeld.

Het eerst wat mij opvalt aan A Long Way from Home is dan ook de fijne instrumentatie. Vooral de fiddle komt voornamelijk terug op veel nummers, maar je hoort af en toe ook de dobro opspelen en daarnaast is het geluid aangevuld met akoestische gitaren, drums en piano. Dit zorgt voor een vol en smakelijk geluid waarbij het even heerlijk achterover zitten is en genieten.

En dat achterover zitten en genieten kan je ook zeker doen met de teksten die Phil Cramer op deze plaat brengt. Want met titels zoals Florida, Something in the Water en California doet deze plaat verlangen naar de zomertijden. Je hoort in de teksten Cramer dan ook vaak refereren naar stranden, oceanen en de hitte. Dat niet alleen, want het wordt duidelijk dat deze singer / songwriter houdt van alle jaargetijden. Ook de vallende blaadjes van de bomen, regen en winter komen langs op A Long Way from Home. Phil Cramer is een natuurliefhebber, dat staat zonder twijfel vast.

Naast Josh Moore en Tony Logue is het jaar 2022 fantastisch begonnen. Zoals aangegeven is het nog een beetje karig, maar wat er voor handen ligt is in ieder geval prachtig. Ook Steele Creek maakt genoeg indruk om een dikke voldoende te scoren en op deze plaat is voor de rest vrij weinig op aan te merken. Alleen dat het allemaal erg goed in de oren klinkt. Steele Creek, hopelijk houdt Phil Cramer in de toekomst deze band vast, want ik hoor hier graag meer van. A Long Way from Home is een plaat die je zo in het begin van het jaar niet mag missen en voor Americana, maar ook country liefhebbers, een luisterbezoekje waard. Teleurstellen zal het allerminst doen.

Uitgebracht in eigen beheer

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums