Logo Orange Flag Music 2023

Tessy Lou Williams – Tessy Lou Williams

Tessy Lou Williams album cover

Country muziek is er tegenwoordig in alle soorten en maten. De populairste vorm is de country pop uit Nashville. Een voorbeeld van een vrouwelijke country pop artiest is Caitlyn Smith. Prachtige stem en mooie makkelijk in het gehoor liggende liedjes waar de productie glad is gestreken. Tessy Lou Williams heeft zo’n zelfde stem, maar de muziek doet denken aan de jaren zestig toen country muziek nog relatief gezien in de kinderschoenen stond.

Tessy Lou Williams komt uit Montana en maakt al een tijdje muziek in Austin, Texas. Ze reist de laatste tijd veel af naar Nashville waar het over grotendeel van dit album dan ook is geschreven. Alleen het nummer Somebody’s Drinking About You heeft z’n roots in Texas en is gek genoeg één van de hoogtepunten van deze plaat. De verwachtingen bij mij waren dan ook dat de Nashville invloeden in een pop geluid zouden resulteren, maar dat is hier niet het geval. Tessy Lou Williams heeft een grote groep muzikanten verzameld die authentieke country produceren zoals Jerry Salley, Jon Randall en bluegrass instrumentalist Carl Jackson.

De plaat heeft een mooi ritme en luistert lekker weg. De fiddle en pedal steel overheersen op dit self-titled album. One More Night en Round and Round zijn hiervan mooie voorbeelden. Ook ballad en opener Your Forever Will Never Say Goodbye en de al eerder genoemde Somebody’s Drinking About You. Het klinkt allemaal lekker in het gehoor, maar gaat nergens richting gladde en dicht geplamuurde country muziek.

Af en toe komen er van die artiesten voorbij die je gelijk een goed gevoel geven. Waarvan je denkt: ja die raken de juiste snaar. Dat is met Tessy Lou Williams het geval. Muziek die gebaseerd is op oude country muziek, maar die ook met het huidige country landschap mee kan komen. Om een vergelijking te maken met artiesten in hetzelfde muzieklandschap komen snel Dawn Landes en Caitlin Canty voorbij. Vrouwelijke artiesten die de authentieke country snik in zich hebben. Tel daar nieuwkomer Tessy Lou Williams ook maar bij op, want met dit album laat ze de zon stralen en die stralen geven ontzettend veel warmte en plezier af. Hartstochtelijke plaat.

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment