Logo Orange Flag Music 2023

The Barlow – Horseshoe Lounge

The Barlow - Horseshoe Lounge album cover

De muziek die de band The Barlow maakt noemen ze zelf Colorado country. En dat is helemaal geen slechte benaming. The Barlow mixt allerlei soorten aftakkingen van country en smeden het tot een geheel eigen stijl. Horseshoe Lounge is de tweede plaat van de uit Denver komende groep en maakt direct vanaf het eerste nummer indruk.

Die mix van genres beslaat outlaw country, red dirt, Americana en southern rock. Het is heel wat, maar ik hoor dit inderdaad allemaal terug op Horseshoe Lounge. De muziek snijdt vanaf de eerste minuut als een mes door een pakje boter. Het rockt op sommige momenten goed weg, maar weet ook wanneer op momenten rust te brengen. De plezier van frontman Shea Boynton en de band straalt van dit album af. Er is met veel zorg, aandacht en liefde aan dit project gewerkt, dat valt niet te ontkennen.

Horseshoe Lounge is door de band zelf geproduceerd. Die productie is instrumentaal genoeg gedetailleerd en er is voor ieder wat wils. Daarnaast wordt er samengewerkt met een van de beste Texas country bands van dit moment: Mike and the Moonpies.

De pedal steel, die overigens rijkelijk vloeit op Horseshoe Lounge, wordt bediend door Zachary Moulton van Mike and the Moonpies. En het wordt beter. Op afsluiter Part of the Band, naar mijn mening een van de beste tracks op deze plaat, leent Mike Harmeier van de Moonpies zijn vocals en sluit deze plaat af met een knap staaltje country muziek.

Dat The Barlow inmiddels een bekende naam is in en rondom Colorado komt mede door het vele optreden van afgelopen jaren. Ze hebben een sterke naam opgebouwd en traden op met grote artiesten zoals Ward Davis, Sunny Sweeney, The Steel Woods en de eerder genoemde Mike and the Moonpies. Optreden zit er wat dat betreft komende maanden niet echt in (alleen in Texas is dat op dit moment mogelijk), maar Horseshoe Lounge is een prettige thuisvervanger.

The Barlow heeft absoluut de potentie om veel groter te worden. Denk aan de grote van namen zoals Randy Rogers Band en Turnpike Troubadours. Dit zijn bands die al een redelijke tijd aan het werk zijn en hebben hun streepjes meer dan verdiend. Als The Barlow op deze manier doorgaat gaan ze ontegenzeggelijk diezelfde kant op. Met Horseshoe Lounge hebben ze in ieder geval een plaat afgeleverd voor een breed publiek. Nu is het alleen nog maar afwachten wanneer ze doorbreken. Met hard werken, veel discipline en een beetje geluk komt deze band er wel. (Eigen Beheer)

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums