Logo Orange Flag Music 2023

The Bear and The Bison – The Bear and The Bison

The Bear and The Bison album cover

The Bear and The Bison is een nieuw project van singer-songwriter Mark W. Lennon. Als je een beetje bekend bent met Amerikaanse folk muziek dan zou je hem kunnen kennen van albums Home of the Wheel en Down the Mountain. Hij is dit jaar dus terug met een nieuwe plaat en reist op dit album door verschillende delen van de Verenigde Staten en weet zijn reis te verwerken met persoonlijke verhalen. 

Alle liedjes op The Bear and The Bison werden geschreven door Mark W. Lennon. Echter is het album geen hele solo show geworden en hij heeft wat vrienden opgetrommeld om mee te helpen. Zo doen Jim Whitford en Jacob Brockway uitstekend werk op de pedal steels en tovert Charlie Coughlin prachtige fiddle klanken. Harmony Griffin verzorgt het gitaarwerk.

The Bear and The Bison wordt genoemd als Appalachian country en roots rock. Ik vind dit hele mooie definities van deze muziek en na het luisteren kan ik deze definities alleen maar bevestigen. Ik zou er nog het meer algemene folk aan willen toevoegen. Dit album is dé perfecte plaat als je interesse hebt in ongecompliceerde Amerikaanse liedjes met een authentiek en oprecht geluid.

Mark W. Lennon is een begaafde singer-songwriter en dat hoor je aan alles op The Bear and The Bison. Alle teksten zijn dus door hem geschreven en hij heeft heel wat te vertellen. Zo worden er diverse thema’s verwerkt in de lyrics zoals isolatie, online cultuur, verlies van familie, een beter leven leiden en alles over de liefde. Simpel en eenvoudig, maar ontzettend doeltreffend.

The Bear and The Bison is simpelweg uitstekende Amerikaanse folk muziek. Het is niet uitzonderlijk en ik verwacht dan ook geen miljoenen belangstelling. Maar voor de fijnproever van dit soort folk valt er genoeg te genieten. Alle tien de liedjes zijn van kwaliteit, hebben een professionele productie en geven je een voldaan gevoel. Je kunt het slechter treffen.

Mark W. Lennon en The Bear and The Bison staan op mijn muziek radar. De vraag is natuurlijk of dit project in de toekomst wordt voortgezet. Ik hoop van wel, want ik ben best overtuigd van wat ik op dit album hoor. Muziek hoeft soms niet moeilijk te zijn en je gewoon een goed en voldaan gevoel geven. Dat is wat deze muziek doet. Laat hier maar meer van horen, want dit is precies hoe ik mijn Amerikaanse folk muziek wil hebben.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten albums