Logo Orange Flag Music 2023

The Delines – The Sea Drift

The Delines - The Sea Drift album cover

Je houdt van de zweverige muziek van Portland’s The Delines of je vindt het helemaal niets. Veel anders valt er niet van te maken en je hoort daarom zowel positieve als negatieve reacties. Kwalitatief is er gewoon helemaal niets mis met The Delines en vooral de teksten zijn erg sterk en creatief. Laat ik nu net meer oor hebben voor harmonieën en melodieën dan teksten. Vandaar dat The Delines niet mijn band is.

The Delines is een samenwerking tussen Willy Vlautin en Amy Boone. Ze brachten in het verleden al twee platen uit die gemixte reacties van de luisteraar lieten horen. Of je vindt het helemaal geweldig of je valt er van in slaap. Ook op nieuwe plaat The Sea Drift is het zo’n beetje het zelfde verhaal. Het klinkt vooral heel aangenaam, maar ik word er maar niet warm van.

Dat terwijl ik dit soort Americana muziek makkelijk kan hebben. Het komt er op neer dat het zich allemaal wat traag voortbeweegt. Er zitten weinig uptempo momenten en zachte langzame blazers nemen in de meeste nummer de leiding. Ik krijg bij het luisteren naar The Sea Drift het gevoel dat dit muziek is wat uitstekend past bij een zachte zomeravond in een lounge op het strand.

The Sea Drift is geïnspireerd op de Golf kust en de teksten zijn uit de pen van Vlautin. De teksten deed hij ook al op eerdere platen Colfax en The Imperial. Veel luisteraars van The Delines houden van de creatieve verhalenvertelling van Vlautin. Dat is goed nieuws, want ook deze plaat dus bol van de mini-verhaaltjes die het album heel mooi weergeven.

De teksten zijn voor mij bij muziek ondergeschikt en ik ga voor de musica zelf. Toch hoor ik wel wat interessante verhalen voorbij komen op The Sea Drift en begrijp ik waarom veel luisteraars van The Delines het charme vinden hebben. Maar interessant genoeg om bij de les te blijven is dit niet voor mij. Aan de ene kant is dat jammer, want de kwaliteit is zeker aanwezig.

Je kunt The Delines zien als een stuk pure chocola. Voor de fijnproever heerlijk te consumeren, maar niet iedereen zal puur boven melk prefereren. Dat zorgt ervoor dat er twee kampen ontstaan die beginnen met The Delines luisteren. Ik hoor helaas niet tot het kamp dat de muziek helemaal geweldig vind. Ik hoor zeker hier en daar wat leuke momenten, maar heel erg beklijven doet het helaas niet. Voor fans van The Delines zal The Sea Drift weer smullen zijn, ik schakel snel over.

Uitgebracht door Jealous Butcher Records

Binnenkort
Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment