Logo Orange Flag Music 2023

The National Parks – Wildflower

The National Parks - Wildflower album cover

Het was een warme zomer dit jaar in Nederland. Mensen mochten weer naar buiten en zochten waarschijnlijk de terrasjes, het strand of natuurparken op. Uiteraard met gepaste anderhalve meter afstand. Nu het herfstig en koud weer is verlangen veel mensen terug naar de zomer. Natuurlijk richt ik mij voornamelijk op country muziek en alles wat daar aan gerelateerd is, maar zo nu en dan sijpelt er een band door die weinig met het country genre te maken heeft. The National Parks maakt muziek die doet herinneren aan de zomer.

Alhoewel je aan de album cover misschien zou denken dat The National Parks country of Americana muziek zou maken richt deze band zich op het indie pop genre. In verschillende interviews met de band hoor ik de naam roots vallen, maar naar mijn mening is dat het absoluut niet. Dit is één van de vele bands die synthesizers vermengd met folk-achtige (akoestische) gitaren. De muziek heeft vooral een vermeien en sierlijke vibe over zich die je doet verlangen naar de warmte en een koel drankje.

Gelijkenissen met andere bands zijn dan ook snel gemaakt. Ik noem een Walk the Moon (bekend van de megahit Shut Up and Dance), The Mowgli’s of wat minder bekend maar vermelden waard Magic Man en The Colourist. Alle genoemde namen hebben die zomerse muziekklanken en brengen luchtigheid. De muziek resoneert snel en iets te veel zal het glazuur van je tanden doen spatten.

The National Parks past dus goed in het indie pop genre. De productie is helemaal dik in orde en klinkt gelikt. Enige wat ik op Wildflower heb aan te merken is de lengte. Die is voor een indie pop band veel te lang. Het had best wat korter gemogen, maar frontman Brady Parks vond dat het album niet had kunnen worden ingekort. Ben ik niet helemaal mee eens want de verzadiging treedt bij mij op na zo’n 30 minuten.

Al met al heeft The National Parks een prima album afgeleverd met Wildflower. Ondanks de lengte kan ik genoeg plezier uit de plaat halen. Het doet mij even terugdenken aan de tijd dat ik deze pop bandjes consumeerden aan de lopende band. Die tijd is voorbij, maar af en toe terugkijken kan geen kwaad. Zeker met dit koude weer is dit een uitstekende plaat om op te warmen.

Interviews
Reporter EuroAmericanaChart
Advertentie
MuziekMuziek
Showtime
Favorieten van het moment